play

Hytti nro 6:lle pääpalkinto Jerusalemin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla – "Ahtaaseen junan hyttiin rakentuu kokonainen maailma"

Hytti nro 6 palkittiin heinäkuussa myös Cannesin elokuvajuhlilla festivaalin toiseksi arvostetuimmalla palkinnolla.  LEHTIKUVA / HANDOUT

Hytti nro 6 palkittiin heinäkuussa myös Cannesin elokuvajuhlilla festivaalin toiseksi arvostetuimmalla palkinnolla. LEHTIKUVA / HANDOUT

STT-Lehtikuva

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva Hytti nro 6 on voittanut eilen pääpalkinnon Jerusalemin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Tuomariston perustelujen mukaan Hytti nro 6 on "Rajoituksista vapaa elokuva, jossa ahtaaseen junan hyttiin rakentuu kokonainen maailma, ja jossa mahdottomilta tuntuvat yhteydet ylittävät niin maantieteelliset rajat kuin kulttuurierot."

Kansainvälisen kilpasarjan tuomaristoon kuuluivat palkittu ohjaaja Ari Folman, leikkaaja Nili Feller ja palkittu kuvaaja Shai Goldman.

Festivaali on perustettu vuonna 1984, ja se on merkittävä kansainvälisen elokuvan näyttämö Lähi-idässä, elokuvan levitysyhtiön tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääsemässä teatterilevitykseen Yhdysvalloissa

Hytti nro 6 palkittiin heinäkuussa myös Cannesin elokuvajuhlilla festivaalin toiseksi arvostetuimmalla palkinnolla, Grand Prix'lla.

Elokuva on lisäksi pääsemässä laajaan teatterilevitykseen Yhdysvalloissa. Tuotanto- ja jakeluyhtiö Sony Classics kertoi heinäkuussa ostaneensa elokuvan levitysoikeudet maassa. Yhtiön ainut aiemmin levittämä suomalaiselokuva on ollut Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä.

Hytti nro 6 perustuu Rosa Liksomin samannimiseen romaaniin, joka voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011. Elokuva saa valtakunnallisen teatteriensi-iltansa Suomessa 29. lokakuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juttua korjattu klo 13.38: Tekstissä viitataan elokuvan levitysyhtiön eikä Suomen elokuvasäätiön tiedotteeseen, kuten aiemmin virheellisesti kerrottiin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi