play

Kirjailija ja tutkija Maria Laakso nimeää nuorten ja lasten lukuinnostuksen avaimiksi sosiaalisuuden, mallin saamisen ja huumorin – "Tyypillisesti nuorten kiinnostuksen kohteena on kirjan paksuus"

Maria Laakso sanoo, että usein lastenkirjallisuutta ajatellaan siirtymäkirjallisuutena. Ikään kuin se olisi harjoitusta niin sanotun oikean kirjallisuuden pariin.
– Mielestäni Suomessakin ilmestyy lapsille upeita kirjoja. Ne ovat taidetta siinä missä aikuistenkin kirjat. Luen lastenkirjoja itsekin.

Maria Laakso sanoo, että usein lastenkirjallisuutta ajatellaan siirtymäkirjallisuutena. Ikään kuin se olisi harjoitusta niin sanotun oikean kirjallisuuden pariin. – Mielestäni Suomessakin ilmestyy lapsille upeita kirjoja. Ne ovat taidetta siinä missä aikuistenkin kirjat. Luen lastenkirjoja itsekin. Kuva: Sanna Korhonen

Miia Hartikainen

Lukeminen ei ole monillekaan lapsille ja nuorille automaattisesti helppoa ja nautinnollista. Lukemastaan huvittuminen on kuitenkin nopeasti palkitseva asia, sanoo tietokirjailija ja kirjallisuudentutkija Maria Laakso.