play

Koneen Säätiö tukee yliopistojen humanistisia aloja 4,5 miljoonalla eurolla

STT-Lehtikuva

Koneen Säätiö lahjoittaa yhteensä viidelle yliopistolle 4,5 euroa, kertoo säätiö tiedotteessa. Rahoitus kohdistuu humanistisille aloille, taiteen tutkimukseen sekä taiteellisesti toteutettavaan tutkimukseen.

Rahoitus jakautuu Helsingin yliopiston humanistiselle koulutusalalle (1,5 miljoonaa), Jyväskylän yliopiston humanistiselle koulutusalalle (miljoona euroa), Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun koulutusalalle (800  000 euroa), Taideyliopistolle (600  000 euroa) ja Turun yliopiston humanistiselle koulutusalalle (600  000 euroa).

Säätiö kertoo haluavansa turvata lahjoituksellaan oppialojen moninaisuutta ja tutkimuksen vapautta koulutusaloilla, jotka ovat kärsineet rahoitusleikkauksista ja koulutuspolitiikan priorisoinneista.

–  Akateemisen vapauden hengessä halusimme tietää, vieläkö yliopistoissa voi tutkia asioita, jotka ovat osa yliopiston sivistystehtävää, mutta eivät kenties juuri tällä hetkellä se kuumin tutkimusala, säätiön johtaja Ulla Tuomarla sanoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi