play

Windows95man rikkoi viisuharjoituksissa 200 led-laattaa tulisuihkuilla – Viimeinen kenraaliharjoitus sen sijaan meni nappiin

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Suomen viisuedustajat Windows95man eli Teemu Keisteri ja Henri Piispanen saapuivat semifinaalin viimeisestä kenraaliharjoituksesta suomalaismedian eteen iloisen ja tyytyväisen oloisina.

Yleisön edessä tiistaina iltapäivällä vedetyssä harjoituksessa kaikki meni kaksikon mukaan hyvin, tosin hieman säästellen.

–  Tämä oli vähän tällainen UMK-veto. Illalla lähtee superveto, Keisteri lupasi.

Sumennetussa Windows-paidassa oli harjoitusten jäljiltä pieniä tummia pilkkuja pyrotekniikan jäljiltä.

Esiintymislavan lattia sen sijaan koki eräissä aiemmissa harjoituksissa astetta pahempaa vahinkoa.

Keisteri kertoo käyttäneensä ensimmäisissä viisuharjoituksissa shortseihin kiinnitettyjä pyrotekniikkaletkuja samalla lailla kuin Uuden musiikin kilpailussa, jossa hän huitoo tulisuihkuilla ympäriinsä.

–  Sitten pari päivää menee ja meidän Yle-tiimiltä tulee vähän vakavaa naamaa, että ollaan rikottu 200 led-lattialaattaa. Ne olivat yöllä sitten vaihdelleet niitä, Keisteri kertoo.

–  Siitä jouduttiin vähän stressaamaan. Kuitenkin tuo on vähän pääjuttu tuossa show'ssa. Kesti jonkun neljä päivää, että ruotsalaiset löysivät tuommoisen maton sinne. Sitten saatiin matto, ja nyt on kaikki hyvin.

Semifinaalissa ja finaalissa lavalle tuodaan juuri ennen loppuhuipennusta musta peite suojaamaan lattiaa. Keisteri myös suuntaa ledisuihkut enemmän ylöspäin kuin UMK:ssa.

Esityksen pääelementit ovat pysyneet suurin piirtein samoina kuin Uuden musiikin kilpailussa, tärkeimpinä valtava farkkumuna ja katosta laskeutuvat farkkushortsit. Koreografiaan sen sijaan on tehty pieniä muutoksia.

Viisuesityksen jujuna on saada esitys näyttämään siltä, että Keisteri heiluisi lavalla ilman housuja. Aiemmissa median näkemissä harjoituksissa Keisteri ei ole aina ollut aivan oikeassa kohdassa kameraan nähden, minkä vuoksi kalsarit ovat välillä vilahdelleet.

–  Siellä on sellaiset dinosaurustassut, mitä etsiskelen sieltä digilattiasta. Ne olivat vähän väärissä kohdissa, Keisteri kertoo.

Nyt paikat on Keisterin mukaan aseteltu oikein. Semifinaalin viimeisessä kenraaliharjoituksessa kamerakulmat olivatkin kohdillaan ja kalsarit pysyivät piilossa.

Esitys vaikutti muutenkin menevän nappiin: Piispasen laulu oli puhdasta, Keisterin esiintyminen terässä ja yleisö mukana.

Yleisön läsnäolo on kaksikon mukaan ollut esityksen kannalta ratkaisevaa.

–  Kyllä se on kuin yö ja päivä. Kyllä me tarvitaan se yleisö, että pääsee hurmokseen itsekin, Piispanen sanoo Keisterin sanoihin viitaten.

–  Kun vetää tyhjälle hallille, se on vähän sellainen koronakeikka, Keisteri lisää.

Maanantaina mediakenraalissa Windows95manilla menivät myös hieman sanat sekaisin kappaleen alussa.

–  Siellä ei ollut sitä yleisöä, niin ei oikein lähtenyt, Keisteri selittää.

Jos finaalipaikka irtoaa, artistien juhlasuunnitelmat kuulostivat varsin rauhallisilta.

–  Varmaan menen tuonne Henrin kylpyyn, Keisteri sanoi.

–  Tervetuloa. Mun pitää pestä pyykkiä, kertoi Piispanen.

Windows95man kilpailee finaalipaikasta numerolla kymmenen. Vedonlyöntikertoimien perusteella No Rules -esitys olisi yksi varmimmista läpimenijöistä.

Esitys on saanut faneja kauempaakin. Keisteri kertoi suomalaismedialle saaneensa Kazakstanista esiintymispyynnön paikallisiin vanhojentansseihin, tosin ilman palkkaa.

–  Jos saa jonkun stipendin niin voisihan siellä käydä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiistain semifinaalissa on jaossa kymmenen finaalipaikkaa. Niistä kilpailee 15 maata, muun muassa kisan suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Kroatia ja Ukraina.

Kroatian Baby Lasagna tuo lavalle suoraviivaista rockia, jonka koukku tarttuu helposti päähän. Erityisiä visuaalisia kikkoja esitykseen ei ole tuotu, vaan lavalla luotetaan ennen kaikkea laulajan karismaan, muutamaan yksinkertaiseen tanssiliikkeeseen ja pyrotekniikkaan.

Ukrainaa edustavan duon Alyona Alyonan ja Jerry Heilin kappaleessa kuullaan taidokasta laulua ja tiukkaa räppiä. Vaikuttavan lavaesityksen on ohjannut ukrainalainen Tanu Muino, joka on ohjannut musiikkivideoita muun muassa Harry Stylesille ja Dua Lipalle.

Lavalla nähdään myös Euroviisuihin kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen palaava Luxemburg. Lisäksi jatkoon pääsystä kisaavat Kypros, Serbia, Liettua, Irlanti, Puola, Islanti, Slovenia, Moldova, Azerbaidzhan, Australia ja Portugali.

Viime vuoden tapaan semifinaaleista jatkoon pääsevät maat ratkaistaan pelkän yleisöäänestyksen perusteella.

Kilpailevien maiden ulkopuoliset äänestäjät pääsevät äänestämään Euroviisuissa nyt toista vuotta peräkkäin. Niin sanotulla "muun maailman äänestyksellä" on yhtä suuri painoarvo kuin yksittäisellä kilpailuun osallistuvalla maalla.

Semifinaaleissa esiintyvät tänä vuonna myös viisujen viisi suurta rahoittajamaata sekä isäntämaa Ruotsi, vaikka niiden finaalipaikka on jo taattu, eikä niitä siten voi semifinaalissa äänestää. Tänään lavalla nähdään Ruotsi, Britannia ja Saksa.

Euroviisujen toinen semifinaali kisataan torstaina ja finaali lauantaina. Kisasta on ennakoitu selvästi tasaisempaa kuin viime vuonna, jolloin kilpailusta muodostui käytännössä kaksintaistelu Ruotsin Loreenin ja Suomen Käärijän välillä.

Etukäteen on spekuloitu myös sitä, nähdäänkö viisuareenalla mielenilmauksia Israelin osallistumista vastaan. Malmössä järjestetään viisuviikon aikana useita mielenosoituksia, joissa vastustetaan Israelin osallistumista viisuihin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi