play

Hollannin yleisradioyhtiö: Joost Klein liikkui uhkaavasti kohti kameraa mutta ei koskenut kuvaajaan

Kuva: Jessica Gow

STT

Hollannin euroviisuedustaja Joost Kleinin kilpailusta ulossulkemisen syynä oli liikkuminen uhkaavasti kohti kameraa, kertoo hollantilainen yleisradioyhtiö Avrotros tiedotteessa.

Avrotrosin mukaan Klein oli poistumassa torstaina semifinaaliesityksensä jälkeen lavalta, kun artistia kuvattiin vastoin tämän tahtoa. Tämän jälkeen Klein liikkui uhkaavasti kohti kameraa. Avrotrosin mukaan Klein ei koskenut kameraa operoineeseen naiseen.

Euroopan yleisradiounioni EBU kertoi aiemmin lauantaina, että Klein ei kilpaile illan finaalissa. EBU:n mukaan tuotantotiimiin kuuluva nainen on tehnyt valituksen Kleinin käytöksestä tämän torstaisen semifinaaliesiintymisen jälkeen.

Ruotsin poliisi on tutkinut asiaa, ja EBU katsoi, ettei Kleinin osallistuminen olisi soveliasta oikeudellisen prosessin vuoksi. Klein ei esiintynyt myöskään perjantain kenraaliharjoituksissa.

Avrotros sanoi neuvotelleensa perjantaina ja lauantaina EBU:n kanssa laajasti ja ehdottaneensa useita ratkaisuja, mutta Klein suljettiin kuitenkin ulos kilpailusta. Avrotros sanoi olevansa pettynyt päätökseen ja pitävänsä sitä suhteettomana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin edustaja kertoi uutistoimisto TT:lle, että yhtä miestä epäillään laittomasta uhkauksesta, jonka epäillään tapahtuneen Malmön areenalla ja jossa on asianomistajana Euroviisuissa työskentelevä henkilö. TT:n mukaan tutkintaa on tehty nopeutetussa tahdissa ja asia siirtyy syyttäjälle. Poliisin edustaja kertoi, että syyttäjän päätöksessä saattaa kestää useita viikkoja.

EBU sanoi tiedotteessa haluavansa selventää, että toisin kuin sosiaalisessa mediassa on spekuloitu ja joissakin medioissa kirjoitettu, välikohtauksessa ei ollut osallisena muita viisuesiintyjiä tai delegaatioihin kuuluvia.

EBU painottaa, että tapahtumassa on nollatoleranssi sopimattomalle käytökselle ja että unioni on sitoutunut tarjoamaan kilpailussa työskenteleville turvallisen työympäristön. Tästä syystä se katsoo Kleinin käytöksen työntekijää kohtaan rikkoneen kilpailun sääntöjä.

Illan finaalissa Ruotsin Malmössä kilpailee nyt 25 kappaletta.

Klein nousi otsikoihin aiemmin, kun hän torstai-illan semifinaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa protestoi Israelin osallistumista laulukilpailuun. Israelin viisuosallistumiseen on kohdistunut kovaa vastustusta maan Gazassa käymän sodan vuoksi.

Poliisitutkinta ei liity kiistaan Israelin osallistumisen sallimisesta.

Lehdistötilaisuudessa Israelin edustajalta Eden Golanilta kysyttiin, onko hän ajatellut, että osallistumalla Euroviisuihin hän vaarantaa muiden edustajien ja yleisön turvallisuuden. Tilaisuutta juontanut ruotsalaistoimittaja sanoi, ettei kysymykseen ole pakko vastata.

– Miksi ei? Klein huusi väliin.

Tiedotustilaisuudessa myös Kleinilta kysyttiin, uskooko hän oman kappaleensa voivan yhdistää ihmisiä musiikin avulla, kuten Euroviisujen slogan kuuluu. Pohdittuaan vastaustaan Klein totesi, että hänen mielestään tämä olisi hyvä kysymys EBU:lle.

EBU on perustellut Israelin osallistumisen sallimista muun muassa sillä, että kilpailu on epäpoliittinen. Venäjän osallistumisen kisaan EBU kielsi vuonna 2022 sen jälkeen kun maa aloitti suurhyökkäyksen Ukrainaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi