play

Oscar-voittaja Emma Thompson kuvaa parhaillaan toimintaelokuvaa Kolilla

Emma Thompson, 64, on näytellyt urallaan esimerkiksi Harry Potter -elokuvassa.

Emma Thompson, 64, on näytellyt urallaan esimerkiksi Harry Potter -elokuvassa. Kuva: Lehtikuva

STT

Pohjois-Karjalan Kolilla kuvataan amerikkalais-saksalaista elokuvaa The Fisherwoman, jonka rooleissa nähdään kaksinkertainen Oscar-voittaja Emma Thompson ja hänen tyttärensä Gaia Wise.

Wise jakoi viime viikolla Instagramiin videon Kolilta.

Thompson näyttelee toimintatrilleriksi luonnehditun elokuvan pääroolissa kalastajaa, joka puuttuu nuoren naisen kaappaukseen. Suomen talvimaisemat esittävät Yhdysvaltojen Minnesotaa.

Kaapattavaa naista esittää Laurel Marsden. Hän on näytellyt keskeistä roolia Disney+-suoratoistopalvelulle tehdyssä Marvel-sarjassa Ms. Marvel.

STT:n tietojen mukaan elokuvaa kuvataan Suomessa kuukauden verran. Kuvauksia tehdään myös Saksassa. Kolilla puhelimeensa vastaava Timo Vierimaa Suomen tuotantopalveluja toteuttavasta Films Films Films -yhtiöstä vahvistaa, että kuvaukset alkoivat 26. helmikuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saksalainen tuottaja määrää, mitä ja kenelle The Fisherwomanin tekemisestä julkistetaan.

–  Nyt on vasta päästy kuvauksissa alkuun, ja tällä viikolla puhutaan, milloin hankkeesta kerrotaan lisää, Vierimaa kertoo.

Ensimmäisenä hankkeen Suomi-yhteyden paljasti Karjalainen-lehti tammikuun lopulla. Pohjois-Karjalan maakuntahallitus oli myöntänyt elokuvalle sadantuhannen euron tuen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen-kuvaukset ovat ilmeisesti saamassa tukea myös Business Finlandin myöntämänä tuotantokannustimena. Virallisesti tuki julkistetaan vasta, kun tuotanto on tehnyt selvityksen käytetystä rahasta.

The Fisherwomanin ohjaa Brian Kirk. Irlantilainen Kirk on ohjannut aiemmin muun muassa televisiosarjojen Luther ja Game of Thrones jaksoja sekä Hollywood-elokuvan 21 Bridges (2019).

The Fisherwomanin käsikirjoittajakaksikko Nicholas Jacobson-Larson ja Dalton Leeb kirjoittavat Warner Brosille paraikaa Hot Wheels -elokuvaa, joka on yksi Barbien menestyksen vanavedessä tehtävistä Mattel-leluihin perustuvista seikkailuista.

Kovassa nosteessa oleva parivaljakko työstää myös avaruusolentojen hyökkäyksestä kertovaa The Fall -nimistä trilleriä Steven Spielbergin tuotantoyhtiölle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

The Fisherwomanin budjetiksi on kerrottu 14,5 miljoonaa euroa. Suomessa käytettävä osuus on Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahaston hakemuksen mukaan vähintään 650  000 euroa.

Suomessa on viime vuosina kuvattu ulkomaisia elokuvia, sarjoja ja niiden osuuksia Business Finlandin tarjoaman tuotantokannustimen vuoksi. Käytetystä rahasta maksetaan tuotantoyhtiölle tositteiden perusteella osuus takaisin. Useimmat tuotannoista ovat saaneet positiivista huomiota.

Viime vuonna uutisoitiin tieteissarja Constellationin saksalaiselta tuottajalta suomalaisille alihankkijoille maksamatta jääneistä laskuista. Saksalaisyhtiön ja tuotantopalvelut järjestäneen Film Service Finlandin näkemyseroja puitiin useissa medioissa.

Veloista päästiin sopuun. Aiemmin muun muassa Dualia tehnyt Film Service Finland -yhtiö ajautui kuitenkin konkurssiin.

Constellationin ensimmäisiä jaksoja julkaistiin helmikuussa AppleTV+-suoratoistopalvelussa. Yhdessä tulevista jaksoista nähdään tiettävästi Tommi Korpela. Sarjassa Suomi esittää Ruotsia.

–  Olin Film Service Finlandin perustajia, mutta en ollut siinä hankkeessa mukana, Vierimaa sanoo.

–  Taas teemme täällä saksalaisille töitä. Meidän bisneksessä juttuja sattuu ja projektikohtaisten asioiden ei tarvitse olla leimaavia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi