play

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esiintyy Tohmajärven kirkossa: "On fantastista, miten evankelisluterilaiset kirkot ovat Suomessa avautuneet"

Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström on saanut klassisen baletin koulutuksen, mutta hän on valmistunut myös taiteentutkijaksi. Tutkijan tausta ja rakkaus historiallisiin romaaneihin ja henkilöihin ovat olleet hyvä pohja, kun taiteilija on tehnyt tanssiteoksia historiallisista naisista.

Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström on saanut klassisen baletin koulutuksen, mutta hän on valmistunut myös taiteentutkijaksi. Tutkijan tausta ja rakkaus historiallisiin romaaneihin ja henkilöihin ovat olleet hyvä pohja, kun taiteilija on tehnyt tanssiteoksia historiallisista naisista. Kuva: Hanneliina Kojo

Hanneliina Kojo

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström tuo palasen Oulun tuomiokirkkoa Tohmajärvelle maanantaina. Hänen soolotanssiteoksensa Tomusta taivaanrantaan sai alkunsa viime vuonna, kun Oulun tuomiokirkko tilasi häneltä teoksen tuhkakeskiviikon kunniaksi ja 200 vuotta sitten palaneen Oulun muistoksi.