play

Asiantuntijat ennustavat Suomelle finaalipaikkaa

Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT

Vedonlyöjät pitävät Suomen Windows95manin finaalipaikkaa Euroviisuissa suhteellisen varmana. Samoilla linjoilla ovat vieraileva tutkija Janne Mäkelä Taideyliopistosta ja mediatutkija Mari Pajala Turun yliopistosta.

–  Jos Suomi ei pääse finaaliin, se on todella suuri pettymys. Kyllä se sillä tavalla on huomiota herättänyt. Se on myös jakanut tunteita, mikä on tällaisen huomiotalouden kannalta hyvä merkki, Mäkelä sanoo.

Semifinaaleissa jatkoonmenijät päättää yksin yleisö. Finaalissa mukana on raati. Moni kappale myös kilpailee Suomen kanssa samoista äänistä, Pajala huomauttaa.

–  Mutta en usko, että se ihan viimeisille sijoille kuitenkaan jää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomessa Windows95man ei pyörinyt Uuden musiikin kilpailun voittajaveikkauksissa ennen kuin lavaesitys räjäytti pankin. Pajala arvioi, että esityksen huumori voi vedota hyvin esimerkiksi Britanniassa, jossain muualla taas huonommin.

–  Sinänsä siinä on sellaista huumoria, joka voi kyllä ylittää kulttuuri- ja kielirajoja, Pajala pohtii.

Mäkelä epäilee, että housuttomuudella flirttailu voi karkottaa varsinkin konservatiivisimpia äänestäjiä. Hän veikkaa silti, että esityksellä on mahdollisuudet jopa kymmenen parhaan joukkoon.

Tutkijoiden mukaan Suomella on tällä hetkellä maine omaperäisten esitysten viisumaana. Mäkelän mielestä nykyhetkessä on siinä mielessä kaikuja 1980-luvulta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Suomella oli silloin vähän tämmöinen maine, että täältä lähetetään kummallisia esityksiä, kuten Riki Sorsan Reggae OK ja Kojon Nuku pommiin.

Erona on kuitenkin se, että tällä kertaa omaperäisyydellä on saatu myös menestystä, Mäkelä huomauttaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi