play

Tampereen Komediateatterin perustaja ja tv:stä tuttu teatterineuvos Esko Raipia on kuollut

STT-Lehtikuva

Teatterineuvos Esko Raipia on kuollut. Hän kuoli maanantai-iltana Hatanpään sairaalassa Tampereella. 76-vuotias Raipia oli näyttelijä, teatterinjohtaja, tuottaja ja teatteripedagogi.

Ikaalisissa 24. kesäkuuta 1946 syntynyt Esko Raipia perusti uransa aikana yhdessä teatteriohjaaja Tapio Parkkisen kanssa kaksi ammattiteatteria: vuonna 1985 lasten ja nuorten teatteri Teatteri 2000:n ja vuonna 1991 yksityisenä aloittaneen, myöhemmin säätiöksi ja valtionosuusteatteriksi kehittyneen Tampereen Komediateatterin. Raipia toimi komediateatterin projektinjohtajana vielä eläkkeellä ollessaan.

Vuonna 1994 Esko Raipia perusti Suomen Teatteriopiston, aluksi nimellä Tampereen Komediateatterin oppilaskoulu. Koulu on toisen asteen oppilaitos, joka antaa näyttelijän ammattiin ohjaavaa taiteen perusopetusta teatteritaiteessa sekä musiikkiteatteripainotteista näyttelijätyön peruskoulutusta. Lisäksi oppilaitos antaa opetusta näyttämötaiteen harrastajille. Raipia oli myös yksi Tampereen Teatterimuseo ry:n perustajista.

Televisiossa hän esiintyi muun muassa Metsoloiden pankinjohtajan Jaakko Järvenheimon roolissa sekä sirkuspelle Hermannin sirkustirehtööri Juusona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esko Raipia sai vuonna 2021 presidentti Sauli Niinistöltä teatterineuvoksen arvonimen.

Raipian kuolemasta kertoi Tampereen Komediateatteri. Hänet haudataan Tampereelle Kalevankankaan hautausmaalle, huhtikuun lopulla kuolleen vaimonsa Maija-Leena Raipian viereen, Komediateatterilta kerrotaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi