play

The Rasmus kisaa paikasta viisufinaaliin – Euroviisujen toinen semifinaali on tänään

The Rasmus semifinaalinsa harjoituksissa tiistaina.  LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

The Rasmus semifinaalinsa harjoituksissa tiistaina. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Tänään selviää, pääseekö Suomen euroviisuedustaja The Rasmus mukaan viisufinaaliin, kun Euroviisujen toinen semifinaali kisataan Italian Torinossa.

Suomen aikaa kello 22 alkavassa kilpailussa 18 maan edustajat kilpailevat paikasta lauantaina järjestettävään finaaliin. Suoraa lähetystä voi seurata Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuunnella Ylen radiokanavilta.

Vedonlyöjät uskovat avauspaikalla esiintyvän The Rasmuksen saavan finaalipaikan kappaleellaan Jezebel. Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Eurovisionworld-sivuston keskiviikon tilastojen mukaan Suomen finaaliin pääsyyn uskotaan noin 75 prosentin varmuudella.

Avauspaikka on perinteisesti viisuissa haastava, eikä paikalta aina menestytä kilpailussa. Esimerkiksi tiistain ensimmäisessä semifinaalissa esiintynyt Albania ei päässyt finaaliin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

The Rasmus ei kuitenkaan usko avauspaikan kiroukseen. Bändin mukaan on hyvä, että he pääsevät heti lavalle ilman pitkää odottamista.

–  Mä näen sen niin, että ne ovat miettineet, että mites oikein saadaan tää lähetys hyvin käyntiin. Pannaan kato Rasmus siihen ykköseks! Meidät on valittu siihen kunniapaikalle, laulaja Lauri Ylönen sanoi STT:lle tiistaina.

Ruotsi jälleen suuri ennakkosuosikki

Toisessa semifinaalissa ovat mukana Suomen lisäksi naapurimaamme Viro ja Ruotsi. Vedonlyöjät uskovat molempien jatkavan finaaliin. Muita vedonlyöjien veikkauksia ovat yleisönkin suosikit Puola, Serbia ja Australia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruotsi on tänä vuonna jälleen yksi Euroviisujen suurista ennakkosuosikeista. Cornelia Jakobsin Hold Me Closer -voimaballadin ennustetaan päätyvän ainakin viiden parhaan joukkoon.

Viisukappaleet ovat tänä vuonna balladivoittoisia, ja suuri osa on esitetty maiden omilla kansalliskielillä. Yksi näistä on Serbia, jonka edustaja Konstrakta esittää kappaleen In Corpore Sano latinankielisestä nimestään huolimatta serbiaksi. Konstraktan performanssityylinen lavashow ja omalaatuinen, kauneusihanteita ja Serbian terveydenhuoltoa kritisoiva kappale on herättänyt paljon huomiota ennakkoon.

Viisujen ensimmäinen semifinaali kisattiin tiistaina. Finaaliin pääsivät muun muassa voittajasuosikki Ukraina sekä muut ennakkosuosikit Norja ja Kreikka.

Kummastakin semifinaalista pääsee kymmenen maata finaaliin. Niiden lisäksi finaalissa on mukana viisi suurinta rahoittajamaata: kisaisäntä Italia, Espanja, Saksa, Ranska ja Britannia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi