play

Öljyntorjuntatehtävät ovat olleet käynnissä Kolin sataman alueella jo viikon - öljylauttojen lähellä olevia kehotetaan välttämään järviveden käyttöä

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Jarno Artika

Kerttuli Karels

Lieksassa Kolin satamassa sattunut öljyvahinko on vaivannut pelastuslaitosta ja järven läheisyydessä oleskelevia jo juhannuksesta saakka.

Pelastuslaitos on saanut lauantaina viidennen ilmoituksen Pielisellä olevista öljylautoista, joita on metsästetty jo viikko.

Veteen joutuneen öljyn arvellaan olevan moottoriöljyä, joka ei ole yhtä haihtuvaa kuin polttoaine.

Vahingon aiheuttajaa ei vielä tiedetä, mutta sitä selvitetään. Pelastustoimella on kuitenkin epäilys öljyvahingon aiheuttajasta.

Pelastuslaitos kehottaa mökkiläisiä varomaan niitä alueita vedestä, joille öljyä on kulkeutunut. Uimista tai veden käyttöä esimerkiksi saunavetenä ei suositella.

Pelastuslaitos kerää parhaansa mukaan myös mahdollisesti mökkirannoille ajautuvia öljylauttoja.

Öljyvahingon korjaaminen tapahtuu rajaamalla saastunut vesialue, josta öljy imeytetään imeytyspuomien avulla pois järvestä.

Päivitetty 3.7.2021 klo 18.54: Muutettu kuvituskuvaa ja korjattu paikannimeä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi