play

Joensuun koulujen lakkautusesitystä muutettiin – Katso muutokset

Esimerkiksi Pataluodon koulun osuus säästöistä oli selvityksessä 335 000 euroa vuodessa. Kuvituskuva.

Esimerkiksi Pataluodon koulun osuus säästöistä oli selvityksessä 335 000 euroa vuodessa. Kuvituskuva. Kuva: Jarno Artika

Arttu Koistinen

Joensuun kaupungin kouluverkkoesitykseen on tullut muutoksia, kaupunki tiedotti perjantaina.

Lautakunnalle päätettäväksi valmistellussa viranhaltijaesityksessä Rekivaaran koulun lakkauttaminen siirretään vuodesta 2025 vuoteen 2027. Iiksenvaaran koulun lakkauttaminen siirretään vuodesta 2026 vuoteen 2027.

– Lisäksi esityksessä säilytetään Pataluodon alakoulu, joka tammikuun selvityksessä esitettiin lakkautettavaksi. Pataluodon alakoulun säilyttäminen toisi muutoksia oppilaaksiottorajoihin Mutalan, Rantakylän ja Utran alueilla, tiedotteessa todetaan.

Lautakunnalle esitetään, että Pyhäselän lukioon ei oteta uusia oppilaita yhteishausta 2025 alkaen.

Koulutus- ja nuorisojohtaja Aatu Mustonen kertoo, että muutokset perustuvat tarkentuneisiin tietoihin ja palautteeseen.

– Rekivaaran ja Iiksenvaaran siirroilla lisätään varmuutta, että oppilaat mahtuvat kaikissa tilanteissa vastaanottaviin kouluihin. Pataluodon koulussa on huomioitu moninaisuus eli esimerkiksi kehitysvammaisten opetus ja valmistava opetus. Ratkaisulla on myös vaikutusta esimerkiksi Mutalan oppilaiden koulumatkaan.

Lisäksi lautakunnalle esitetään, että Pyhäselän lukioon ei oteta uusia oppilaita yhteishausta 2025 alkaen.

Kaupungin mukaan lukion toiminta päättyy, kun opiskelijat mahtuvat Joensuun yhteiskoulun ja lyseon lukioihin, kuitenkin viimeistään lukuvuoden 2026–2027 päätteeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun kaupungin talouden sopeutukseen liittyvää kouluverkon supistamista käsitellään kasvatus- ja koulutuslautakunnassa tiistaina 14. toukokuuta.

Lautakunnan jälkeen esitystä käsittelee kaupunginhallitus. Kaupunginvaltuuston on määrä päättää esityksestä 17. kesäkuuta.

Konsulttina toimineen FCG Oy:n laatima selvitys kouluverkon supistamisesta esiteltiin kaupunginvaltuustolle tammikuussa.

Selvityksen mukaan kouluverkon supistamisen vuosittaiset vaikutukset kaupungin talouteen olivat kaikkien sopeutustoimenpiteiden jälkeen yhteensä noin kuusi miljoonaa euroa.

Pataluodon koulun osuus säästöistä oli selvityksessä 335 000 euroa vuodessa. Rekivaaran ja Iiksenvaaran aikataulujen siirrot viivästyttävät säästöjä ja tuovat lisäpainetta vuosien 2025 ja 2026 talouden suunnitteluun, kaupunki kertoo.

– Kouluverkolla on suuri merkitys talouden sopeutuksessa. Esitys perustuu kuitenkin ennen kaikkea lasten määrän merkittävään vähenemiseen, Aatu Mustonen ilmoittaa.

Esitetyt koulujen lakkauttamiset vähentäisivät opettajien ja koulunkäynninohjaajien tehtäviä 44 henkilötyövuotta. Samana ajanjaksona henkilökuntaa eläköityy noin 120, joten lakkautukset eivät aiheuttaisi irtisanomisia.

Joensuun kaupungin mukaan koulujen lakkautumisten seurauksena vähenevän henkilöstön määrä on suhteessa pienempi kuin oppilaiden määrän vähentyminen samalla ajanjaksolla.

– Esitettyjen koulujen lakkauttamisten jälkeen opettajia ja koulunkäynninohjaajia olisi kouluissa nykyistä enemmän oppilaiden määrään suhteutettuna. Tiiviimmässä kouluverkossa myös terveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit olisivat useampana päivänä läsnä koulussa, Aatu Mustonen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi