play

Vappuyö sujui Pohjois-Karjalassa rauhallisesti – Poliisi toivoo Joensuussa kadulla maannutta nuorta naista auttaneilta yhteydenottoa

Juho Lintula

Vappua vietettiin Pohjois-Karjalassa rauhallisesti. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että partioilla oli pääasiassa vain liikennetehtäviä.

Aattoiltana maakunnassa jäi kiinni kaksi muun muassa rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa.

Poliisi pysäytti iltakahdeksan aikaan Outokummussa Sätöksentiellä tavanomaisen liikennevalvonnan yhteydessä kuljettajan, joka vaikutti päihtyneeltä. Hän puhalsi alkometriin nollat, mutta huumausaineen pikatesti antoi perusteet rattijuopumusepäilylle.

– Autossa oli väärät rekisterikilvet, ja kuljettajan ajo-oikeus oli jo vanhentunut. Hänet käytettiin verikokeissa ja kuulusteltiin epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen, poliisi kertoo.

Sunnuntai-iltana juuri ennen puoltayötä mies ajoi henkilöautolla poliisin ratsiaan Joensuussa Utrantiellä. Miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

– Lopullinen selvyys asiaan saadaan verikoetuloksen perusteella. Kuljettajalla ei ollut henkilöauton ajo-oikeutta.

Kuopiontiellä Siilaisen kohdalla jäi vuorostaan kiinni kaahari illalla puoli yhdeksän aikaan. Poliisi mittasi vastaan tulleelle autolle tutkalukeman 162 kilometriä tunnissa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Vappuyönä sattui myös yksi tapaus, johon liittyen poliisi kaipaa yhteydenottoja. Poliisi kertoo, että yöllä kolmen aikoihin sivullinen mies ja nainen tapasivat Joensuun keskustassa ravintola Bepopin lähistöllä kadulla maanneen nuoren naisen. Kaksikko auttoi naista.

– Poliisi kiittää sivullista naista ja opiskelijahaalariin pukeutunutta miestä avusta ja pyytää heitä ottamaan yhteyttä Joensuun poliisiin tapahtuman yksityiskohtien selvittämiseksi.

Poliisin saa yhteyden sähköpostilla osoitteesta vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, soittamalla vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai arkisin virka-aikaan poliisipäivystyksen numeroon 0295 415 320.

Vapunvietto sujui Pohjois-Karjalassa myös pelastuslaitoksen mukaan suhteellisen rauhallisesti. Pelastuslaitos tiedotti maanantai-iltana, että pelastustehtävien määrä on ollut viikonlopun osalta normaali.

– Ensihoidolla on ollut tehtäviä hieman tavanomaista viikonloppua enemmän, varsinkin ilta- ja yöaikaan.

Päivitetty 1.5. kello 20.39: Lisätty Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen osuus jutun loppuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi