play

Poliisi: Tuntemattomat vieraat veivät rahaa ja omaisuutta Tuupovaarassa kahdesta asunnosta

Jani Leinonen

Poliisin tietoon tuli viime viikolla Pohjois-Karjalassa kaksi tapausta, jossa eri verukkeilla asuntoon tulleet henkilöt anastivat rahaa tai muuta omaisuutta.

Viime viikon tiistaina Tuupovaaran taajamassa kello 16 mies ja nainen koputtelivat noin 80-vuotiaan naisen asunnon ikkunaan ja soittivat ovikelloa ilmoittaen, että heillä on liinoja myytävänä.

Toiselle kaupustelijalle oli tullut äkkiä jano ja hän oli pyytänyt saada vettä, toisella oli puolestaan asiaa vessaan. Tuntemattomat vieraat olivat myös rahaa vailla, jotta saisivat ostaa lapsille maitoa.

Vierailun jälkeen asukas oli todennut, että hänen rahapussistaan oli hävinnyt kaikki setelirahat, yhteensä noin 200 euroa. Mies ja nainen olivat poistuneet paikalta punaisella farmariautolla.

Poliisin kuvailun mukaan molemmilla vierailla oli yllään siistit vaatteet. Mies oli ruumiinrakenteeltaan tukeva ja pituudeltaan noin 175 senttimetriä. Nainen oli normaalivartaloinen ja pituudeltaan noin 160 senttimetriä. Molemmat olivat iältään noin 50-60-vuotiaita.

Toisessa tapauksessa yli 80-vuotiaalta mieheltä vietiin Tuupovaarassa pankkikortti. Samana päivänä kello 17 mies ja nainen tulivat asuntoon lukitsemattomasta ovesta. He pyysivät asukkaalta rahaa matkustamista varten ja saivat kymmenen euroa.

Myös tällä kertaa tuntemattomat vieraat olivat halunneet käydä vessassa. Heidän poistuttuaan asukas oli huomannut pankkikorttinsa sekä lipaston avaimen kadonneen. Asukas oli välittömästi soittanut pankkikortin sulkupalveluun ja saanut pankkikorttinsa suljettua.

Asukkaan mukaan tuntemattomat vieraat olivat puhuneet suomea, nainen oli nuori, ja miehellä oli päässään joku lätsä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Kolmas vastaava tapaus sattui Kerimäellä viime sunnuntaina.

Poliisi on kiinnostunut tekijöistä ja heidän käytössään olleista ajoneuvoista. Jos sinulla on näköhavaintoja tai muuta tietoa tekijöistä, poliisi pyytää tietoja vihjenumeroon 0295 415 232 tai osoitteeseen sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi