play

Joka viides ravintola saa anniskella viinaa yömyöhään - "Kysyntää ei ole tarpeeksi ja jatkoaikatunnit ovat kalliita"

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan mukaan alkoholin ravintola-anniskelu on laskenut monta vuotta ja viimeksi kuluneen vuoden se on ollut plusmiinusnollassa.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan mukaan alkoholin ravintola-anniskelu on laskenut monta vuotta ja viimeksi kuluneen vuoden se on ollut plusmiinusnollassa. Kuva: Sami Saarenpää

Outi Laatikainen / Uutissuomalainen

Ravintoloiden into anniskella alkoholia pitkälle yöhön on lisääntynyt selvästi reilun vuoden aikana uuden alkoholilain myötä. Ravintoloita, jotka saavat anniskella kello 1.30 jälkeen, on nyt 1 658. Se on noin 60 prosenttia enemmän kuin vanhan lain aikaan. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan kasvua selittää lainsäädännön keventyminen.