play

Sohvia, polkupyöriä, mikroja - Ihmiset hylkäävät vääriin paikkoihin etenkin isoja tavaroita

Lehmossa asuva Elina Surakka on sisustanut asuntonsa pitkälti muilta tarpeettomaksi jääneellä tavaralla, jotka hän on saanut Facebookin roskalavaryhmän kautta. Sitä kautta hän myös antoi tavaraa pois muuton yhteydessä. – Työssäni jätekeskuksella näen sinne tuotavia muuttokuormia, joissa olisi vielä aivan käyttökelpoista tavaraa. Ihmisten pitäisi olla enemmän yhteydessä toisiinsa, jotta tavara päätyy sitä tarvitseville.

Lehmossa asuva Elina Surakka on sisustanut asuntonsa pitkälti muilta tarpeettomaksi jääneellä tavaralla, jotka hän on saanut Facebookin roskalavaryhmän kautta. Sitä kautta hän myös antoi tavaraa pois muuton yhteydessä. – Työssäni jätekeskuksella näen sinne tuotavia muuttokuormia, joissa olisi vielä aivan käyttökelpoista tavaraa. Ihmisten pitäisi olla enemmän yhteydessä toisiinsa, jotta tavara päätyy sitä tarvitseville. Kuva: Mikko Makkonen

Petra Mustonen

Tavaroiden hylkääminen väärille paikoille aiheuttaa ylimääräistä työtä ja kuluja, joiden maksumiehiksi joutuvat usein muut, kuin tavaran jättäjät itse. Ongelmia aiheuttavat hylätyt tavarat ovat yleensä polkupyöriä, huonekaluja tai kodinkoneita.