play

Toritapahtumia, stand upia ja Joensuun Kiekko-Poikien ottelu – kokosimme maakunnan menoja

Karjalainen

Kokosimme tähän menovinkkejä tulevalle viikonlopulle. Lisää tapahtumia voit katsoa esimerkiksi Karjalaisen tapahtumakalenterista täältä.

Tapahtumat

Maanpuolustuspäivä ja Maanpuolustusjuhla on perjantaina Kontiolahdella Kontiorannan vanhan varuskunnan alueella kello 9.30–14.15. Tapahtumassa on kalustoesittelyitä, tutustumista Kontiolahden sotahistorian perinnetilaan ja Rakuunasoittokunnan konsertti.

VeloFinland-pyöräalan tapahtuma järjestetään perjantaina ja lauantaina Joensuussa Sokos Hotel Kimmelissä. Vuosittaisessa seminaarissa on muun muassa työpajoja ja puheenvuoroja.

Joensuun torilla on Fillaritori perjantaina ja lauantaina. Tapahtumassa on muun muassa pyörähuoltoa, pyöräilyergonomian tarkastusta ja opastettu kaupunkitaidekierros pyöräillen.

Koko perheen syysrieha on lauantaina Kontiolahdella kello 11–14. Ohjelmassa on muun muassa Sirkus Supiaisen esitys, rajakoiranäytös, poniratsastusta, myyntikojuja ja pomppulinnoja.

Tohmajärvellä on Hämärätori Nymannin alueella perjantaina kello 17. Vuonislahdella on Muikkumarkkinat lauantaina kello 10–15. Enon torilla on Kekrijuhla lauantaina kello 13–17. Juuassa Majatalo Vihdassa on Syysrieha ja tanssit lauantaina kello 15–23.

Hakoniemen Luovalla tilalla Rääkkylässä on avoimien ovien päivä lauantaina kello 12–16. Residenssitaiteilijat saksalainen Jutta Biesemann ja hollantilainen Hermann Vierke esittelevät valokuviaan, jotka on otettu residenssin aikana Hakoniemessä sekä Saksassa ja Hollannissa.

Musiikki

Jazzyhtye Case Kämäräinen esiintyy vibrafonisti Severi Pyysalon kanssa Nurmeksessa Hannikaisen salissa perjantaina kello 19. Yhtye ammentaa vuorovaikutuksesta, tarttuvista melodioista ja vapaasta improvisaatiosta.

Brasilialaishuilisti Mariana Zwarg ja pianisti Johannes von Ballestrem esiintyvät sunnuntaina kello 18 Joensuun konservatoriolla. Konsertissa yhdistyvät brasilialainen musiikki, jazz ja klassinen musiikki.

Rap-artisti Aste esiintyy perjantaina Las Palmasissa Kimmelissä kello 23.30. Lauantaina on popduo Jennin & Juhon keikka kello 23.30.

Kerubin salissa on lauantaina Make skate punk great again -tapahtuma. Kello 21.30 alkaen esiintymässä ovat iisalmelainen punkyhtye Kätfish sekä joensuulaisyhtye Kürt Länge.

Kerubin kellarissa esiintyy lauantaina rap-artisti Fabe kello 00.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stand up

Koomikkopariskunta Riku Suokas ja Johanna Tohni esittävät stand upia Utran Uittotuvalla perjantaina. Mars vs Venus? 2 -esitys alkaa kello 17.

Kerubissa on perjantaina stand upia Suomen hauskimmat mamut -esityksessä. Koomikot Mebe ja Fabe esiintyvät vitsaillen kulttuurien kohtaamisista Kerubin salissa kello 19.

Lieksassa on koko perheen Taikuutta ja imitointia -esitys Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa lauantaina kello 14. Taikuri Tapio Salomaa ja imitaattori Antti Karjalainen esittävät myös stand upia.

Teatteri, tanssi, sirkus

Teatteri Vääräpyörän näytelmä Äiti Punalippu saa ensi-iltansa perjantaina kello 19. Joensuussa Pakkahuoneella. Viikonloppuna on esitys myös sunnuntaina kello 16. Näytelmästä on kuusi muuta esitystä 13.10. asti.

Saapasjalkakissa-oopperan viimeiset esitykset ovat Carelia-salissa lauantaina kello 15 ja 18 ja sunnuntaina kello 15.

Metka-teatterilla on Shabelle-Jongunjoki-esitys on Lieksassa Jongunjoen Seuralassa lauantaina kello 14. Teatteriesitys kertoo puhtaan veden tarinaa ja merkitystä ilmastoteatterin keinoin.

Nurmeksessa Hannikaisen salissa kantaesityksensä saa konserttia ja nykytanssiteosta yhdistävä Vortex lauantaina kello 14. Teoksen ovat tehneet Nurmekselaislähtöinen tanssija Siiri Kortelainen ja huilisti Kaisa Kortelainen.

Sirkus Supiainen tuo uusintaensi-iltaan [heresy]-esityksensä. Rauli Katajavuori, Antti Nerg ja Markus Nivala jonglööraavat ja Laura Vuorjoki-Elo esittää musiikkia. Esityksiä on keskiviikosta sunnuntaihin kello 19 Joensuussa Näyttämö-teatterilla.

Elokuvat

Elokuvateatteri Tapiossa viikonlopun ensi-iltaelokuvia ovat draamakomedia Peluri, ruotsalainen toimintaelokuva Kiiruna, dokumentti Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki sekä toimintaelokuva Expend4bles.

Kino Sihiksessä Joensuussa on Cinemare: Queer horror -tapahtuma perjantaina ja lauantaina. Kulttuuritehdas Siihtalassa esitetään The Haunting (1963) perjantaina kello 18.30. Näytöksen alustaa toimittaja ja kauhufani Lyyra Virtanen. Lauantaina esitetään kauhumusikaali The Rocky Horror Picture Show kello 18. Esitykseen voi pukeutua teeman mukaisesti ja laulaa kappaleiden mukana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urheilu

Joensuun Kiekkopojat ja Kajaanin Hokki kohtaavat Outokummun monitoimihallissa lauantaina kello 17 runkosarjan ensimmäisessä kotiottelussa.

Jalkapallon kakkosen ottelu on lauantaina kello 16 Mehtimäen tekonurmella. Jippo kohtaa Nurmijärven Jalkapalloseuran. Tapahtuma on samalla Virkkausmatsi, jossa Taito Pohjois-Karjala opastaa käsitöiden kanssa ja virkkauskatsomoon on ilmainen sisäänpääsy.

Miesten jalkapallon nelosen päätöskierroksen ottelu on lauantaina Paloaukean tekonurmella. Ylämyllyn Yllätys ja kuopiolainen Kurkimäen Kisa ottelevat kello 17.

Parifrisbeegolfin SM-kisat käydään Joensuussa ja Kontiolahdella lauantaina ja sunnuntaina. Karjalainen näyttää avoimen luokan päätöskierroksen sunnuntaina kello 14.15. alkaen suorana lähetyksenä.

Lentopallon B-nuorten alue SM-kisat ovat perjantaista sunnuntaihin Joensuun Areenalla.

Utran Uittotupa on osa Laakkonen yhtiöitä, kuten myös Sanomalehti Karjalainen Oy.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi