play

Ilmastoviisaille hankkeille hyvin rahoitusta luvassa - "Pohjois-Karjalassa voidaan samaan aikaan kehittää maakunnan elinvoimaa ja tuottaa ratkaisuja maailmanlaajuisiin ongelmiin"

Tämäkin voi olla ilmastokestävä vientituote Pohjois-Karjalassa: puurunkoinen kerrostalo. Taloa ei voi viedä, mutta siihen liittyvää osaamista voidaan viedä.

Tämäkin voi olla ilmastokestävä vientituote Pohjois-Karjalassa: puurunkoinen kerrostalo. Taloa ei voi viedä, mutta siihen liittyvää osaamista voidaan viedä. Kuva: Mikko Makkonen

Sari Vanninen

Pohjois-Karjala pyrkii ilmastokestävyyden edelläkävijäksi, eikä tavoite jää ainakaan ohjelmista eikä myöskään EU-rahoituksesta kiinni. Maakuntaliiton tiistaina järjestämässä Kestävän kasvun foorumissa julkistettiin kaksi maakunnan uutta kehitysohjelmaa, maakuntahallituksen jo aiemmin hyväksymät Pohjois-Karjalan ilmasto- ja energiaohjelma 2030 sekä Pohjois-Karjalan liikennejärjestelmäsuunnitelma 2030. Samalla kerrottiin EU:n uuden ohjelmakauden 2021-27 rahoituskanavista, joista useat liittyvät ilmakestävyyteen ja vähähiilisyyteen.