play

Kilpa-ajoa ja törkeitä ylinopeuksia – Pohjois-Karjalassa on tehty viikonloppuna useita liikennerikoksia

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Miia Hartikainen

Poliisi on määrännyt tänä viikonloppuna useita ajokieltoja törkeän liikennekäyttäytymisen ja rattijuopumusten myötä.

Nuoret mieskuskit ajoivat kilpaa Joensuussa teollisuuskadulla myöhään lauantai-iltana. Poliisi mittasi kahdelle henkilöautolle 110 kilometriä tunnissa, kun alueella on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Molemmat kuljettajat määrättiin ajokieltoon ja heitä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Kilvanajo kuuluu vain siihen tarkoitukseen varattuun ympäristöön ja radoille, Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa huomautetaan.

Joensuussa Kuhasalontiellä autoilija ajoi törkeää ylinopeutta lauantai-iltana. 40 kilometrin tuntinopeusrajoituksen alueella auton vauhti oli 78 kilometriä tunnissa.

– Autoa kuljettanut mies määrättiin ajokieltoon vakavasta piittaamattomuudesta ja ajokortti otettiin pois, tiedotteessa kerrotaan.

Myös Lieksassa mitattiin törkeä ylinopeus lauantaina alkuillasta Karjalantiellä. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäillään kuljettajaa, joka ajoi 121 kilometriä tunnissa, kun tieosuuden nopeusrajoitus on 50.

Henkilöautolle mitattiin 143 kilometriä tunnissa Joensuussa valtatiellä 9 sunnuntaiyönä. Tieosuudella on voimassa 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Perjantai-iltana poliisi sai ilmoituksen tieltä suistuneesta henkilöautosta Kiihtelysvaarassa Mäkräntiellä. Katolleen oli päätynyt auto, jossa oli neljä henkilöä.

Ainakin yhdelle aiheutui vammoja, mutta vakavammilta henkilövahingoilta vältyttiin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Valtimolla Nurmeksentiellä poliisi pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä mieskuljettajan, jonka alkometrikoe näytti nollaa. Huumausaineiden pikatesti kuitenkin antoi positiivisen tuloksen kannabikselle. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta.

Joensuussa poliisi sai ilmoituksen seilaavasti liikkuvasta henkilöautosta Kajaanintiellä sunnuntaina aamuyöllä. Poliisipartio tavoitti henkilöauton, jonka naiskuljettajan puhalluskoe näytti 1.34 promillen lukemia. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi