play

40-vuotiaat rokotusvuoroon Pohjois-Karjalassa - riskiryhmien ajanvaraukseen muutoksia väärinkäytösten vuoksi

57 prosenttia yli kuusitoistavuotiaista pohjoiskarjalaisista on saanut vähintään yhden koronavirusrokotteen. Kuvituskuva.

57 prosenttia yli kuusitoistavuotiaista pohjoiskarjalaisista on saanut vähintään yhden koronavirusrokotteen. Kuvituskuva. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Juho Lintula

Koronarokotukset laajenevat Pohjois-Karjalassa. Tänä vuonna neljäkymmentä vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat voivat varata rokotusajan ensi lauantaista alkaen, Siun sote tiedottaa.

Ajanvaraus vuonna 1977-1981 syntyneille aukeaa verkossa 12. kesäkuuta kello 12, jolloin varattavaksi tulee uusia aikoja maanantaille ja tiistaille. Loppuviikon uudet ajat tulevat varattavaksi samalle ikäryhmälle maanantaina 14.6. kello 8.

Linkki ja ohjeet ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli ajan varaaminen verkkoajanvarauksen kautta ei ole mahdollista, voi ajan varata myös puhelimitse maanantaisin kello 8-9 numerosta 013 330 2131.

Tähän mennessä ensimmäisen koronarokotteen on saanut 57 prosenttia yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Riskiryhmään sairauden perusteella kuuluvat yli kuusitoistavuotiaat ovat edelleen rokotusvuorossa, mutta ajanvarausmenetelmää muutetaan väärinkäytösten takia.

- Siun sote on ohjeistanut ihmisiä varaamaan ajan vain, jos kuuluu juuri sillä hetkellä rokotusvuoroon. Tästä huolimatta väärin perustein varanneiden määrässä on tapahtunut kasvua, Siun sote kirjoittaa tiedotteessaan.

- Ajanvarausten oikeellisuuden tarkistaminen ja väärin perustein varattujen aikojen peruminen on erittäin työlästä ja hidastaa rokotuksia. Tämän vuoksi koronarokotusten ajanvarausta on muutettava niin, että aikaa ei ole mahdollista varata väärin perustein.

Siun sote on yhteydessä vielä rokottamattomiin riskiryhmiin kuuluviin ihmisiin, jotka eivät ole tällä hetkellä ikänsä puolesta rokotusvuorossa. Siun sote lähettää henkilöille tekstiviestin, jossa kerrotaan ohjeet, kuinka toimia rokoteajan varaamiseksi puhelimitse. Tekstiviestit lähetetään ensi viikon aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tekstiviestin saaminen edellyttää, että henkilön yhteystiedot löytyvät Siun soten järjestelmästä ja että hän on antanut luvan tekstiviestin lähettämiseen. Omat yhteystiedot ja tekstiviestiluvan voi tarkistaa Medinet-palvelusta osoitteesta medinet.pohjoiskarjala.net.

Riskiryhmään kuuluvat voivat varata koronarokotusajan myös puhelimitse maanantaisin kello 8-9 numerosta 013 330 2131.

Koronatilanne on pysynyt Pohjois-Karjalassa rauhallisena. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin vain neljä, kun edellisviikolla niitä kirjattiin kymmenen.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja oli kirjautunut kuusi ja karanteenissa oli yhteensä 60 ihmistä. Tartunnoista kolme on ulkomailta. Kolme muuta tartuntaa on todettu korona-altistuksen takia jo karanteenissa olleilla ihmisillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronavirustapauksista yksi on todettu Joensuussa Kauppakadun vammaispalvelujen työ- ja päivätoimintayksikössä, josta altistuneita on määrätty karanteeniin ja ohjattu oireseurantaan. Tapaus voi vaikuttaa toimintojen järjestämiseen ja mahdollisista muutoksista toiminnassa tiedotetaan asiakkaille.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi