play

Lapintiainen tuotti suuria vaikeuksia visailijoille – tunnistatko, mikä lintu kahlaa rannalla Lintuvisan viimeisellä kierroksella

Lapintiaiseksi linnun tunnistaa suuresta leukalapusta sekä päälaella, selässä ja rinnassa erottuvasta ruskeasta sävystä.

Lapintiaiseksi linnun tunnistaa suuresta leukalapusta sekä päälaella, selässä ja rinnassa erottuvasta ruskeasta sävystä. Kuva: Kimmo Nevalainen

Hannu Kauhanen

Karjalaisen Lintuvisan viides kierros tuotti vastaajille vaikeuksia, sillä 858 vastaajasta ainoastaan 286 tunnisti linnun oikein lapintiaiseksi.

Lapintiaiseksi kuvan yksilön tunnistaa suuresta leukalapusta, joka esimerkiksi hömötiaisella olisi paljon pienempi, sekä päälaella, selässä ja rinnassa erottuvasta ruskeasta sävystä. Hömö- ja kuusitiaisella nuo höyhenyksen kohdat ovat mustat.

Yleisin väärä vastaus oli kuusitiainen, joksi lintua arveli 378 vastaajaa. Hömötiaisen kannalla oli 151 visailijaa. Viitatiaista ehdotti 13 vastaajaa ja kirjosieppoa 11.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Uusi tehtävä on julkaistu aina lauantaisin, mutta nyt visan viimeisen kuvan julkaisu on pitkäperjantaina.

Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammatti­maisille lintuharrastajille.

Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Ohessa Lintuvisan viimeinen kuva eli kuva numero 6. Mikä lintu kahlailee rannalla?

Kuva: Hannu Kauhanen

Vastaaminen tapahtuu tuttuun ­tapaan joko Karjalaisen verkkosivuilla tai postikortilla.

Vastaamaan pääsee osoitteessa karjalainen.fi/lintuvisa. Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina 4. huhtikuuta. Verkko­vastausten osalta viides kierros sulkeutuu samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintu­oppaaksi tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Kaikki palkinnot postitetaan voittajille Lintuvisan päätyttyä.

Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Tällä kertaa Lintuoppaan voitti Maarit Purmonen Haukivaarasta. Tuotepalkinnot menivät Helena Huttuselle Liperiin ja Seppo Koistiselle Polvijärvelle.

Kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa, mutta joukossa voi olla myös vähälukuisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi