play

Niiralan rajanylityspaikka kiinni kolmeksi kuukaudeksi, Sami Sykkö suunnittelee näyttelyn Joensuuhun – koostimme viikon kiinnostavimmat uutiset

Koonnut: Jani Leinonen
Koostimme seuraavat uutiset:
  • Niiralan rajanylityspaikka kiinni kolmeksi kuukaudeksi

  • Sami Sykkö suunnittelee museon avajaisnäyttelyn Joensuuhun

  • Cafe Taika siirtyi Anne Vänskän omistukseen

  • Yhdistetyssä urheillut Erno Tietäväinen menehtyi 18-vuotiaana

  • Lukusuositus: 200-vuotias talo palasi entiseen loistoonsa Kiteellä

Niiralan rajanylityspaikka kiinni kolmeksi kuukaudeksi

Liikenne Niiralan rajanylityspaikalla Tohmajärvellä vilkastui välittömästi, kun tieto raja-aseman sulkeutumisesta tuli torstaina iltapäivällä.

Kukaan ei pääse kulkemaan rajan yli Niiralasta eikä kolmesta Kaakkois-Suomen rajanylityspaikasta kolmeen kuukauteen. Kävimme Niiralassa paikan päällä kuulostelemassa rajanylittäjien tunnelmia.

Joensuussa kuntoutuksessa käynyt kaavilainen Mika Sormunen oli menossa Venäjän puolelle tankkaamaan.

Joensuussa kuntoutuksessa käynyt kaavilainen Mika Sormunen oli menossa Venäjän puolelle tankkaamaan. Kuva: Minna Raitavuo

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sami Sykkö suunnittelee kaupungintalon museon avajaisnäyttelyn

Joensuun kaupungintaloon rakennettavan uuden museon avajaisnäyttelyn suunnittelee televisiosta tuttu visualisti Sami Sykkö, 53. Kaupungintalon museon on määrä olla valmis puolentoista vuoden päästä.

Joensuun kulttuurijohtajan Katriina Leppäsen mukaan Sykön valinnan taustalla on se, että sparraaja haluttiin museomaailman ulkopuolelta.

Sami Sykkö vietti lapsuudessaan paljon aikaa Joensuussa.

Sami Sykkö vietti lapsuudessaan paljon aikaa Joensuussa. Kuva: Minna Raitavuo

Cafe Taika siirtyi Anne Vänskän omistukseen

Joensuulainen yrittäjä Anne Vänskä on ostanut Raatekankaalla toimivan Cafe Taika -lounasravintolan. Joensuun teollisuusalueella Cafe Taikan lähellä on paljon muitakin lounasravintoloita. Vänskä kuitenkin kokee, että kilpailua ei käydä niinkään ravintoloiden välillä vaan enemmän yleistä markkinatilannetta vastaan.

Anne Vänskä ei aio tuppautua keittiöön. Hän huolehtii yrityksen johtamisesta, markkinoinnista ja viestinnästä.

Anne Vänskä ei aio tuppautua keittiöön. Hän huolehtii yrityksen johtamisesta, markkinoinnista ja viestinnästä. Kuva: Marko Puumalainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdistetyssä urheillut Erno Tietäväinen menehtyi 18-vuotiaana

Tohmajärveltä lähtöisin ollut yhdistetyn urheilija Erno Tietäväinen, 18, menehtyi äkillisesti lokakuussa. Hänet siunattiin haudan lepoon Värtsilän kirkossa viime viikonloppuna.

Erno Tietäväinen edusti yhdistetyssä Kiteen Urheilijoita ja maastohiihdossa Tohmajärven Urheilijoita. Hän ylsi nuorena hopeasommassa SM-hopealle ja kilpaili ulkomailla kansainvälisissä kisoissa.

Erno Tietäväinen kuvattuna helmikuussa 2019 Kiteen Hutsin hyppyrimäessä. Hänen kuolinilmoituksensa julkaistiin Karjalaisessa lauantaina 28. lokakuuta.

Erno Tietäväinen kuvattuna helmikuussa 2019 Kiteen Hutsin hyppyrimäessä. Hänen kuolinilmoituksensa julkaistiin Karjalaisessa lauantaina 28. lokakuuta. Kuva: Juha Inkinen

Lukusuositus: 200-vuotias talo palasi entiseen loistoonsa Kiteellä

Anne-Maarit ja Jouni Hyttinen ovat kunnostaneet yli 200-vuotiaan talon Potoskavaarassa Ison-Heinäjärven rannalla. Isokokoisen talon historiasta liikkuu paljon tarinoita.

180-neliöisessä talossa on suuri tupa, keittiö, ruokasali, makuuhuone, työhuone ja kylpyhuone. Talon koko viittaa siihen, että sen on rakentanut tai rakennuttanut hyvin vauras henkilö.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Anne-Maarit Hyttisen kodin tupa tulvii valoa.

Anne-Maarit Hyttisen kodin tupa tulvii valoa. Kuva: Heli Sallinen

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi