play

Karjalaisen päätoimittaja teki rikosilmoituksen toimittajaan kohdistuneesta pahoinpitelystä

Kuva: Jarno Artika

Aaro Virolainen

Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa kertoo tehneensä rikosilmoituksen toimittajan pahoinpitelystä. Työtehtävissä ollutta Karjalaisen toimittajaa lyötiin Koivumaan mukaan nyrkillä olkavarteen sunnuntaina.

Isku ei aiheuttanut fyysisiä vammoja. Koivumaa korostaa, että käsiksi käyminen on silti ehdottoman tuomittavaa.

– Väkivalta työtehtävissä olevaa toimittajaamme kohtaan on ehdottoman tuomittavaa. Nyt on ylitetty raja, jota yksiselitteisesti ei saa ylittää.

Koivumaan päätoimittajakaudella kerta on ensimmäinen, kun toimittajaa tai kuvajournalistia pahoinpidellään työtehtävissä. Pasi Koivumaa aloitti Karjalaisen vastaavana päätoimittajana vuonna 2008.

– Jouduin nyt ensimmäistä kertaa päätoimittajana tekemään Karjalaisen puolesta tällaisesta asiasta rikosilmoituksen, ja olen siitä surullinen ja myös huolissani.

Koivumaa on huolestunut sosiaalisessa mediassa lainehtivasta vihanlietsonnasta instituutioita ja uutismediaa kohtaan.

– Uhkaavat puheet ovat lisääntyneet, ja alati koventuvista puheista ei ole pitkä matka tekoihin. Tämän toivoisin kaikkien somessa Karjalaistakin sättivien lopultakin ymmärtävän.

Karjalaisen pääluottamushenkilö Olli Sorjonen kertoo, että toimittajille puhutaan ja heitä kohtaan käyttäydytään ajoittain uhkaavasti.

– Vaikka nyt on kyse yksittäisistä tapauksista, trendi on yleistynyt ikävästi parin viime vuoden aikana.

– Toimittajien työtä saa kritisoida, mutta kritiikin tulisi olla asiallista. Ihmisiä vastaan ei saa hyökätä sanallisesti, eikä varsinkaan fyysisesti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi