play

Jääkiekon talviklassikon paluu, kiinnostavia elokuvauutuuksia ja paljon musiikkia – katso viikonlopun menovinkit Pohjois-Karjalaan

menovinkit

menovinkit Kuva: Marianne Haverinen/Karjalaisen a

Karjalainen

Kokosimme tähän menovinkkejä Pohjois-Karjalaan tulevalle viikonlopulle. Lisää menovinkkejä löydät Karjalaisen tapahtumakalenterista täältä.

Tapahtumat

Joensuun torilla järjestetään Tammimarkkinat. Markkinat ovat avoinna perjantaina kello 7–18 ja lauantaina kello 7–16.

Joensuun Latu järjestää koko perheen lumikenkien kokeilupäivän Lykynlammen majan pihapiirissä lauantaina kello 11–15.

Mikon Pomppulinnat järjestää pomppulinnapäivän Lehmon uudessa liikuntahallissa lauantaina kello 10–15. Tapahtumaan on pääsymaksu.

Tohmajärvellä järjestetään poikkitieteellis-taiteellinen tapahtuma Muikkufest lauantaina. Luvassa on luentoja, elokuvaa, ruokaa, työpaja ja valokuvia liittyen talvinuottauskulttuuriin. Tapahtuma alkaa kello 14 Asemantiellä Lumimuutos Osuuskunnan järjestämänä.

Musiikki

Perjantaina La Barressa Joensuussa esiintyvät syksyn puhutuimpiin indie-yhtyeisiin lukeutuva Tinyhawk & Bizzarro, joensuulainen (proto)Torvinen-yhtye sekä uutta albumiaan juhlistava pohjoiskarjalaislähtöinen Santeri Sihvonen & Karjalan Konnat.

Yökerho Bepopissa esiintyy perjantaina räppäri Shrty.

Laulaja Jesse Kaikurannan mestarikurssin päätöskonsertti kuullaan Joensuussa perjantaina kello 18. Paikkana on konservatorion konserttisali ja konserttiin on vapaa pääsy.

Koli Jazz -tapahtuma järjestetään Kolilla perjantaina ja lauantaina. Perjantaina esiintyvät kello 20 Aurora Hentunen Quintet ja kello 21.30 Emma Salokoski, Jarmo Saari ja Joonatan Rautio. Lauantaina illalla esiintyvät kello 17 Veila, kello 19 Harri Kuusijärvi, kello 20.30 Joonatan Rautio Fynk ja kello 22 Maja Mannila Trio.

Lauantaina Emma Salokoski ja Jarmo Saari -duon kirkkokonsertti järjestetään Kolin kirkossa kello 14.

Lauantaina Kiteellä kuullaan Johanna Iivanaisen ja Johanna Kurkelan Altamullan Road -kiertueen konsertti. Paikkana Kiteesali ja aikana kello 18.

Pianisti Aleksei Rybakov soittaa Suuria ja pieniä mestariteoksia -konsertin Joensuun konservatorion pienessä salissa lauantaina klo 15.00 Konsertissa kuullaan Schubertia, Chopinia, Debussyä, Bachia, Lisztia ja Rameau'ta.

Lääkäri-viulisti Matias Lahti ja puheterapeutti-pianisti Tiina Linjama puhuvat musiikin, mielen ja kielen yhteyksistä ja soittavat viulu-piano-duoja Joensuun konservatoriolla lauantaina. Ensin on luento kello 17 ja sen jälkeen konsertti kello 18.30.

Botanialla raikaa trooppinen elektro lauantaina. Luvassa on progressiivista housea, psytrancea ja drum n' bassia a'la Pekko Haimi, Marumiini ja UtepiA. Tanssi alkaa kello 20.

Outokummussa Kosilkka-kahvilassa esiinty lauantaina kello 21 alkaen Ihme-Liisa.

Sunnuntaina Joensuun koservatoriolla kuullaan Alma – poltergeistin tarina -teos. Teoksessa esiintyvät mezzosopraano Heidi Jakkula ja pianisti Heikki Pellinen. Konsertti on dramatisoitu ja se esitetään ruotsiksi.

Teatteri

Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä ry:n viime syksyn kantaesitys Äiti Punalippu nähdään Joensuun Pakkahuoneella vielä kahden esityksen verran perjantaina ja lauantaina.

Värtsilän talviteatteri esittää Aili Lindénin pienoisnäytelmän Hemmetin karkauspäivä Kemien kylätalolla sunnuntaina kello 17.

Joensuun kaupunginteatteri toteuttaa lauantaina kaksi esitystä sekä Kolmen kimpasta että Anjan ihmeellisestä elämästä.

Elokuvat

Joensuun Tapiossa ensi-iltansa saa perjantaina kaksi kotimaista kirjoihin pohjaavaa elokuvaa. Draama Myrskyluodon Maija on Tiina Lymin ohjaus, lastenelokuva Räkä ja Roiskis perustuu puolestaan Juice Leskisen hahmoihin. Räkä ja Roiskis -elokuvan ikäraja on 7 vuotta.

Urheilu

Joensuun Kiekko-Pojat ja Kiekko-Espoo kohtaavat jääkiekon ulkoilmaottelussa Joensuun pesäpallostadionilla. Ottelu on osa Mestiksen runkosarjaa. Ottelu alkaa lauantaina kello 17.

Karelian Hurmos pelaa lentopallon miesten Mestaruusliigan kotiottelun lauantaina kello 17. Joensuun urheilutalolla vastaan asettuu Raision Loimu.

Kontiolahti-ralli ajetaan lauantaina Joensuun seudun talvisissa maisemissa. Rallin harrastesarjaan kuuluvan kilpailun lähtö on Kontiolahden ampumahiihtostadionilta kello 11 ja ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 11.45. Rallin viisi erikoiskoetta ajetaan pääosin Kontiolahden alueella.

Yleisurheilun Pohjois-Karjalan avoimet pm-hallit kilpaillaan viikonloppuna Joensuun areenassa. Perjantaina kilpailut alkavat kello 16, lauantaina kello 9 ja sunnuntaina kello 9.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi