play

Kontiolahtelainen Senja Virtanen pitää rypyt poissa teippaamalla kasvonsa – "Jokainen voi itse testata ja huomata eron"

Anti-age-valmentaja Senja Virtanen on Suomen harvoja ellei ainoa kasvoteippauksen taitaja. Hänen mukaansa tuloksia voi saada jo yhden teippauskerran jälkeen.

Anti-age-valmentaja Senja Virtanen on Suomen harvoja ellei ainoa kasvoteippauksen taitaja. Hänen mukaansa tuloksia voi saada jo yhden teippauskerran jälkeen. Kuva: Mikko Makkonen

Elisa Muhonen

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 20.6.2023.

Kontiolahdella asuvalla Senja Virtasella, 41, on viikoittainen ihonhoitorutiini: illalla kasvohieronnan jälkeen hän asettaa tarpeesta riippuen otsalleen, nenälleen, poskilleen tai kaulalleen useita laastarin näköisiä teippejä vieretysten. Kyseiset teipit ovat Virtasen oman yrityksen kasvokinesioteippejä.

– Ensimmäiset teettämämme teipit tulivat myyntiin toukokuussa, ja ne saivat hyvän vastaanoton, hän kertoo.

Kasvokinesioteippien kerrotaan auttavan muun muassa juonteiden, ryppyjen, turvotuksen ja kasvojen lihasten jännitysten hoidossa. Koreasta lähtöisin olevia kasvoteippejä hyödynnetään yhä enemmän kosmetologiassa, ja myös Virtanen on huomannut teippien suosion kasvaneen lähikuukausina.

– Kasvoteippausta on tehty esimerkiksi Koreassa, Japanissa, Venäjällä ja Ukrainassa noin kuuden vuoden ajan, mutta nyt se on leviämässä Amerikkaan ja Eurooppaan laajemminkin.

Kasvoteippausta on tehty esimerkiksi Koreassa, Japanissa, Venäjällä ja Ukrainassa noin kuuden vuoden ajan, mutta nyt se on leviämässä Amerikkaan ja Eurooppaan laajemmilti.
Senja Virtanen

Tuoreesta ilmiöstä on tehty vasta vähän tutkimuksia, mutta Virtanen vakuuttaa, että tuloksia voi saada jo yhdellä käyttökerralla. Hän itse on tehnyt kasvokinesioteippauksia säännöllisesti viiden vuoden ajan.

– Jokainen voi itse testata teippejä ja huomata eron. Olen saanut juonteita madallettua jo ensi kokeiluista lähtien. Nykyään käytän teippejä ylläpitohoitona, hän kertoo.

Kasvokinesioteippejä voi halutessaan käyttää päivittäin, ja erityisen tehokkaita niiden kerrotaan olevan kasvohieronnan jälkeen, jonka jälkeen teipit voi jättää kasvoilleen yöksi.

Tavallinen kinesioteippi voi ärsyttää kasvojen herkkää ihoa, eikä siksi Virtanen suosittele sitä muualle kuin vartalolle. Kasvoteippejä ei myöskään pidetä kasvoilla yhtä pitkään kuin vartalolla, jolla kinesioteippejä saatetaan pitää yhtämittaisesti jopa viikon verran.

Aiemmin yritys myi muiden valmistamia kasvoteippejä, mutta niiden saatavuus oli epävarmaa teippien harvinaisuuden vuoksi.

– Hyvin harvat edes tiesivät kasvokinesioteippien olemassaolosta, mutta kyllä niitä meni kaupaksi. Myymämme teipit olivat hyviä, mutta halusimme tuoda markkinoille oman teippimme, jossa kaikki ominaisuudet olisivat kohdallaan liimapintaa ja designia myöten esteettistä teippausta varten, hän kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Hän: Senja Virtanen
 • 41-vuotias.

 • Asuu Kontiolahdella.

 • Koulutus: Lukuisia hyvinvointikoulutuksia, esimerkiksi anti-age-valmentamiseen, erilaisiin kasvohierontatekniikoihin ja esteettiseen kasvojen teippaukseen liittyen. Opiskelee tällä hetkellä ravintoterapeutiksi. Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto.

 • Yrittäjä. Toiminut anti-age-valmentajana vuodesta 2016.

 • Perhe: Aviopuoliso Antti sekä lapset Alisa, 10, ja Aleks, 6.

 • Harrastaa liikuntaa ja matkustelua.

Kolme vuotta sitten Senja Virtanen opiskeli esteettistä kasvojen kinesioteippausta korealaisessa kansainvälisessä akatemiassa. Hän kertoo olevansa alan pioneeri Suomessa, sillä kenelläkään toisella ei ole yhtä kattavaa osaamista kasvojen kinesioteippauksesta.

Faceimage Oy on myös ainoa suomalainen yritys, joka myy omia kasvoteippejä ja jolla on oma kasvojen kinesioteippauskurssi.

– Valmennuksiemme myötä olen päässyt opettamaan kasvokinesioteippausta lukuisille asiakkaille, ja myös kauneuden- ja hyvinvointialan ammattilaiset ovat käyneet teippauskurssejani. On mahtavaa, että saan levittää tietoa hyväksi koetusta metodista, hän hehkuttaa.

Kasvoteipistä leikataan paloja, jotka asetellaan hoidettavalle alueelle. Oikein käytettynä sen ei kerrota vahingoittavan ihoa.

Kasvoteipistä leikataan paloja, jotka asetellaan hoidettavalle alueelle. Oikein käytettynä sen ei kerrota vahingoittavan ihoa. Kuva: Mikko Makkonen

Senja Virtanen pyörittää yritystään yhdessä miehensä Antin kanssa. Yrittäjäpariskunnan lisäksi Faceimage Oy:ssä työskentelee kolmas työntekijä, ja tänä kesänä he myös palkkasivat kesätyöntekijän.

Mikä on hyvinvointialan yrityksen kasvun taustalla ja miksi kasvokinesioteipit kiinnostavat juuri nyt?

– Uskon, että ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kauneudenhoito. Luonnonmukaisuus on trendikästä, ja esimerkiksi kasvokinesioteipit ovat ikään kuin luonnollinen vaihtoehto botoxille. Ne ovat myös helppo ottaa mukaan päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, Senja Virtanen pohtii.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kasvokinesioteipit ovat ikään kuin luonnollinen vaihtoehto botoxille.
Senja Virtanen

Yrityksen asiakkaina on ollut niin kolmekymppisiä kuin yli seitsemänkymmentävuotiaitakin ulkomaita myöten. Vaikka suurin osa heistä on ollut naisia, ovat myös miehet olleet kiinnostuneita hyvinvointiin ja ulkonäköön liittyvistä hoitokeinoista.

– Kasvoteipit eivät tosin tartu parralle kovin hyvin, joten ne tulisi kiinnittää paljaalle iholle, Virtanen huomauttaa.

Senja Virtanen vakuuttaa myyvänsä tuotteita ja palveluita, joista hän on itse saanut avun. Verkkokaupassaan he myyvät muun muassa verkkovalmennuksia, hyvinvointituotteita ja suljetun kauneusklubin erimittaisia jäsenyyksiä.

Kasvokinesioteippiä suositellaan testattavan ensin pienelle ihoalueelle mahdollisen ihoärsytyksen vuoksi. – Jos reaktiota ei tule, voi teippejä käyttää huoleti kasvoilla.

Kasvokinesioteippiä suositellaan testattavan ensin pienelle ihoalueelle mahdollisen ihoärsytyksen vuoksi. – Jos reaktiota ei tule, voi teippejä käyttää huoleti kasvoilla. Kuva: Mikko Makkonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Anti-age-valmentaja kannustaa jokaista ottamaan aikaa itselleen ja panostamaan hyvinvointiinsa. Hän ei väitä taistelevansa ikääntymistä vastaan vaan pyrkii ennemminkin huolehtimaan kehostaan niin, että on myös eläkeiässä mahdollisimman terve ja hyvinvoiva.

– Nykyään kaikilla on niin kova kiire. On ihanaa kuulla, jos avullani joku on kokenut "heränneensä uudelleen eloon", kun on ottanut aikaa itselleen. Meidän ei kuulu olla sairaita ja turvoksissa 50-vuotiaina. Olen itse 41-vuotias ja koen, että elän nyt elämäni parasta aikaa.

Olen 41-vuotias ja koen, että elän nyt elämäni parasta aikaa.
Senja Virtanen
Kasvokinesioteipit
 • Kasvoteippiä voidaan käyttää kasvojen, kaulan ja dekolteen kinesioteippaukseen.

 • Sillä voidaan sekä hoitaa että ennaltaehkäistä turvotusta ja ryppyjä.

 • Teippaukset voi tehdä päivittäin tai joka toinen päivä 15 kerran jaksona, sen jälkeen tarvittaessa. Ongelma-alueelle teippiä voi laittaa päivittäin tai viisi kertaa viikossa.

 • Faceimagen kasvoteippisarjaan kuuluu teippi herkälle ja normaalille iholle, joista molemmista löytyy kaksi eri leveyttä.

 • Faceimagen kasvokinesioteippien hinnat alkaen 21,90 euroa. Yksi rulla kestää päivittäisessä käytössä noin 2-3 kuukautta.

Lähde: Faceimage

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi