play

Noljakkaan rakennettiin uusi tulipaikka – Hiihtomaasta pääsee nyt näppärästi Höytiäisen luontopolulle merkittyä reittiä pitkin

Uudella tulipaikalla on reilusti polttopuita, joten niitä ei tarvitse kantaa mukana. Grilliritilöillä voi paistaa halutessaan isommankin aterian.

Uudella tulipaikalla on reilusti polttopuita, joten niitä ei tarvitse kantaa mukana. Grilliritilöillä voi paistaa halutessaan isommankin aterian. Kuva: Marko Puumalainen

Simo Natunen

Noljakkaan Höytiäisen kanavan ja ympäröivien peltojen äärelle on ilmestynyt uusi tulipaikka. Se sijaitsee Erkinpellon alueella kivenheiton päässä hiihtomaan kulmasta, ja sinne johtaa tuoreeltaan merkitty polku.

Polku itsessään lienee vanha, mutta nyt se on merkitty ja kunnostettu pitkospuilla niin, että sitä pitkin pääsee näppärästi Noljakan uuden frisbeegolfradan varrelta Noljakan luontopolulle.

Polulle kohti Erkinpellon uutta tulipaikkaa pääsee frisbeegolfradan toisen väylän korin läheltä. Autolla tulevien kannattaa parkkeerata Erkinpellon pallokentän pysäköintipaikoille.

Polun alkupäätä voi olla vaikea löytää, sillä sinne ei osoita minkäänlaisia kylttejä ja lähtöpiste on puiden varjossa. Pienellä tutkiskelulla oikea polku löytyy kyllä, ja se on merkitty puihin sinisillä maalitäplillä.

Maasto polun varressa on hyvin samanlaista kuin Noljakan luontopolulla: vehreää sekametsää, ikivanhoja puita ja kiehtovia lampia. Kosteiden paikkojen kohdille on tehty aivan tuoreita pitkospuita, jotka ohjaavat kulkijaa oikeaan suuntaan.

Polku lähtee melko hämyisesti läheltä frisbeegolfradan toisen väylän koria.

Polku lähtee melko hämyisesti läheltä frisbeegolfradan toisen väylän koria. Kuva: Marko Puumalainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Reitti on merkitty sinisillä täplillä.

Reitti on merkitty sinisillä täplillä. Kuva: Marko Puumalainen

Polku kulkee kiinnostavasti lampien vierustoilla. Askeltaan saa jo varoa.

Polku kulkee kiinnostavasti lampien vierustoilla. Askeltaan saa jo varoa. Kuva: Marko Puumalainen

Noljakan uusi tulipaikka ja merkitty polkureitti
  • Muutaman kilometrin mittainen merkitty polku Erkinpellontien ja Noljakan luontopolun välillä.

  • Polku lähtee Erkinpellon päästä frisbeegolfradan toisen väylän korin läheltä. Reitti on merkitty sinisillä maalitäplillä puihin.

  • Polun varrelle Erkinpellon peltojen äärelle on rakennettu uusi tulipaikka.

  • Tulipaikalla on tulisija, kaksi grilliritilää, keittokoukku, kaksi penkkiä ja polttopuuliiteri.

  • Tulipaikalle pääsee myös esteetöntä reittiä Erkinpellon hiihtomaan ja frisbeegolfradan kulmalta.

Uudelle tulipaikalle pääsee joko polkua pitkin tai esteettömämmin kuntopolun kautta hiihtomaan ja frisbeegolfradan laidalta viidennen ja kuudennen väylän läheltä. Sieltä tulipaikalle johtaa leveä, muutaman sadan metrin mittainen hiekkatie, jota pääsee pyörätuolillakin.

Tulipaikalla on tulisija grilliritilöineen ja keittokoukkuineen, kaksi leveää penkkiä ja puuliiteri. Liiterissä oli ainakin käyntikerralla reilusti valmiiksi pilkottuja polttopuita. Kirvestä tai sahaa ei liiterissä näy, joten jos puita haluaa pieniä, kannattaa ottaa omat työkalut mukaan.

Näkymä aukeaa pellolle, ja sen takana virtaa Höytiäisen kanava.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Uusi tulipaikka on hieman yli kilometrin päässä polun alusta.

Uusi tulipaikka on hieman yli kilometrin päässä polun alusta. Kuva: Marko Puumalainen

Polttopuita on ainakin vielä reilusti.

Polttopuita on ainakin vielä reilusti. Kuva: Marko Puumalainen

Tulipaikalta polku jatkuu kohti Noljakan luontopolkua.

Tulipaikalta polku jatkuu kohti Noljakan luontopolkua. Kuva: Marko Puumalainen

Noljakan luontopolku on lähempänä kuin retkeilijä saattaa arvata. Sinisillä täplillä merkitty polku jatkuu tulipaikalta kohti etelää. Aavat pellot jäävät oikealle kädelle.

Pian vastaan tulee luonnonsuojelualueen raja ja aitaus. Se on tarkoitettu kesäisin alueella laiduntaville lehmille.

Polkuja risteilee metsässä todella paljon, ja ne kaikki näyttävät houkuttelevilta, mutta sinisiä täpliä seuraamalla ei voi erehtyä suunnasta.

Jo alle kilometrin matkan päässä uudelta tulipaikalta tulee vastaan Noljakan luontopolun pohjoisristeys. Polkuja lähtisi risteyksestä kolmeen eri suuntaan

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Reitti ohittaa saman lammen kuin Noljakan luontopolkukin, vain eri kohdasta.

Reitti ohittaa saman lammen kuin Noljakan luontopolkukin, vain eri kohdasta. Kuva: Marko Puumalainen

Naava puissa kertoo puhtaasta ilmasta.

Naava puissa kertoo puhtaasta ilmasta. Kuva: Marko Puumalainen

Polulle on tuotu kulkemista helpottavia rakenteita. Pitkosrakenteet on toteutettu yhteistyössä Itä-Suomen liikuntaopiston liikuntapaikka-alan opiskelijoiden kanssa.

Polulle on tuotu kulkemista helpottavia rakenteita. Pitkosrakenteet on toteutettu yhteistyössä Itä-Suomen liikuntaopiston liikuntapaikka-alan opiskelijoiden kanssa. Kuva: Marko Puumalainen

Sinisten täplien lisäksi reitti kaipaisi suuntaopasteita tulipaikalle, luontopolulle ja Erkinpellolle, sillä äkkinäinen löytää itsensä herkästi seikkailemasta ympäri vehreää Höytiäisen kanavan vartta.

Eksymistä ei ehkä silti kannata pelätä, sillä alue on loppujen lopuksi pieni. Suurin osa reiteistä päättyy joko Erkinpellolle tai Noljakan luontopolun ympäristöön.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi