play

Kesäsalaateissa kannattaa käyttää mielikuvitusta ja värejä – Punajuuri, feta ja hedelmät sopivat yllättävän hyvin yhteen

Kesän salaatteihin saa väriä hedelmistä.

Kesän salaatteihin saa väriä hedelmistä. Kuva: Minna Raitavuo

Simo Natunen

Kesällä salaateilta kaipaa paitsi raikkautta myös tuoreita ideoita ja raaka-aineita.

Hyvällä tuurilla ainekset löytyvät pitkälle omasta puutarhasta. Yrttiseen salaatinkastikkeeseen voi käyttää käytännössä mitä tahansa oman penkin yrttisekoitusta. Samalla kun korjaa satoa, salaattien proteiinit paistuvat mukavasti grillissä.

Grillattu broileri-gnocchisalaatti

  • 6 broilerin rintafileetä

  • Puolikas puntti basilikaa

  • 1 paketti perunagnoccheja

  • 1 prk oliiveja

  • 250 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

  • Ruukku pehtoorinsalaattia

  • 300 g turkkilaista jogurttia

  • Kurkumaa

  • Chilitahnaa

  • Valkosipulia

  • Suolaa

  • Sokeria

  1. Hienonna valkosipuli. Sekoita jogurtti, kurkuma, chilitahna, hienonnettu valkosipuli, suola ja sokeri keskenään.

  2. Laita broilerinrinnat kastikkeeseen marinoitumaan ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi.

  3. Keitä gnocchit ohjeen mukaan. Jäähdytä viileiksi.

  4. Puolita tomaatit ja nypi pesty salaatti sopiviksi paloiksi. Valuta oliivit.

  5. Paista marinoitunut broileri grillissä tai paistinpannulla. Viipaloi paloiksi.

  6. Sekoita gnocchit, tomaatit, salaatti ja oliivit keskenään kulhossa. Asettele broileriviipaleet päälle ja viimeistele basilikanlehdillä. Tarjoile yrttikastikkeen kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Broilerin tilalla voi käyttää hyvin kasviproteiinia, kuten grillattua tofua.

Broilerin tilalla voi käyttää hyvin kasviproteiinia, kuten grillattua tofua. Kuva: Minna Raitavuo

Hedelmäinen punajuurisalaatti

  • 6 isoa punajuurta

  • 4 persikkaa

  • 1 ananas

  • 1 pkt fetajuustoa

  • 1 rkl balsamicoa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • Paahdettuja saksanpähkinöitä

  • Paahda punajuuria 180-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä.

  • Poista persikoista kivet ja ananaksesta kuori ja kova sisusta. Leikkaa hedelmät suupaloiksi.

  • Pilko paahdetut punajuuret annospaloiksi. Nypi fetajuusto peukalonpään kokoisiksi palasiksi.

  • Sekoita punajuuret, fetajuusto, persikat ja ananas kulhossa. Viimeistele balsamicolla, oliiviöljyllä ja paahdetuilla saksanpähkinöillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Punajuuri ja feta sointuvat yllättävän hyvin makeiden hedelmien kanssa.

Punajuuri ja feta sointuvat yllättävän hyvin makeiden hedelmien kanssa. Kuva: Minna Raitavuo

Kokonainen sydänsalaatti

  • 3 sydänsalaattia

  • Parmesaanilastuja

  • Balsamicoa

  • Sormisuolaa

  1. Puolita sydänsalaatit.

  2. Asettele puolikkaat vadille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja balsamicoa.

  3. Viimeistele parmesaanilastuilla ja sormisuolalla. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jogurttikastike

  • 400 g turkkilaista jogurttia

  • Puntti ruohosipulia

  • Puolikkaan sitruunan mehu

  • 1 rkl sokeria

  • Suolaa

  • Pippuria

  1. Hienonna ruohosipuli pieniksi paloiksi.

  2. Sekoita jogurtti, ruohosipulisilppu, sitruunamehu ja sokeri keskenään.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Yrttikastike

  • Puolikas puntti basilikaa

  • Puolikas puntti persiljaa

  • Puolikas puntti ruohosipulia

  • 3 dl rypsiöljyä

  • Suolaa

  • Pippuria

  1. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.

  2. Mausta suolalla ja pippurilla.

Juttu on julkaistu Karjalaisen Kägi-kesälehdessä 15.6.2024. Koko lehden voi lukea tästä linkistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi