play

Flixbus avaa reitin Joensuusta Hampuriin, mansikanostajien kannattaa jo kiirehtiä Pohjois-Karjalassa – Lue viikon uutiskooste

Kuva: Lauri Partinen, Flixbus, Matti Vassinen

Koonnut: Jani Leinonen
Koostimme seuraavat aiheet:
  • Pyhäselkäläisen Veijo Oinosen ei tarvitse maksaa kesällä sähköstä lainkaan

  • Flixbus avaa 2 500 kilometrin mittaisen reitin Joensuun ja Hampurin välille

  • Joensuulainen Hanna Ahponen, 41, vaihtoi lentoemännästä konduktööriksi

  • Mansikan pakastajien kannattaa nyt kiirehtiä Joensuussa

  • Kontiolahden ääniharava Ilpo Saarelainen jättää politiikan

Pyhäselkäläisen Veijo Oinosen ei tarvitse maksaa kesällä sähköstä

Niittylahdessa asuva Veijo Oinonen, 73, ei halua olla ulkopuolisen sähkön varassa. Kun pari vuotta sitten alettiin puhua siitä, riittääkö sähköä jatkuvasti kaikille, päätti Oinonen hankkia itselleen aurinkopaneelit.

Oinonen on ollut paneelien hankintaan tyytyväinen. Kesällä ne tuottavat niin paljon sähköä, ettei sähköstä tarvitse maksaa laisinkaan. Päinvastoin Oinonen tekee sähköllä voittoa.

Aurinkopaneelien taloudellisessa kannattavuudessa tärkeintä on se, milloin sähköä käyttää. Sähköä pitäisi käyttää päivällä eli silloin, kun paneelit tuottavat sitä eniten, neuvoo Karelia-ammattikorkeakoulun energianeuvoja Anssi Kokkonen.

Veijo Oinosen pihalla on 36 aurinkopaneelia.

Veijo Oinosen pihalla on 36 aurinkopaneelia. Kuva: Lauri Partinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Flixbus avaa 40 tunnin reitin Joensuun ja Hampurin välille

Saksalainen bussiyhtiö Flixbus avaa reitin Joensuusta Hampuriin. Reitillä on mittaa 2 500 kilometriä, ja matka kestää 40 tuntia.

Reitti kulkee Joensuusta Kuopion, Jyväskylän ja Lahden kautta Helsinkiin, josta matka jatkuu laivayhteydellä Tallinnaan. Virosta bussi ajaa Riian, Vilnan, Varsovan ja Berliinin kautta päätepisteeseen Hampuriin.

Ensimmäistä kertaa Joensuun ja Hampurin välinen reitti ajetaan 15. elokuuta, ja yhteyksiä on päivittäin molempiin suuntiin. Flixbus aloittaa tänä kesänä myös reitit Tampereelta Vilnaan ja Rovaniemeltä Krakovaan.

Flixbus ilmestyy elokuussa myös Joensuun katukuvaan.

Flixbus ilmestyy elokuussa myös Joensuun katukuvaan. Kuva: Flixbus

Hanna Ahponen, 41, vaihtoi lentoemännästä konduktööriksi

Ravintola-alan kautta lentoemännäksi Finnairille vuonna 2016 päätynyt joensuulainen Hanna Ahponen tuli korona-aikaan lomautetuksi työstään monien muiden tavoin. Ikävä taivaalle on kova, mutta nykyinen työ konduktöörinä on hänelle pitkän päälle järkevämpi ratkaisu.

Kalustoon liittyvien teknisten asioiden opiskelujen edetessä Ahponen, 41, yllättyi siitä, miten paljon konduktööri joutuu olemaan "kädet rasvassa". Myös työn itsenäisyys erosi hänen aiemmasta lentoemännän työstä.

Hanna Ahposen mielestä parasta konduktöörin työssä on monipuolisuus ja asiakkaiden kohtaaminen.

Hanna Ahposen mielestä parasta konduktöörin työssä on monipuolisuus ja asiakkaiden kohtaaminen. Kuva: Matti Vassinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mansikan pääsatokausi on nyt viimeisillään Joensuussa

Mansikan pääsatokausi Pohjois-Karjalassa on parhaimmillaan tällä viikolla, vinkkaa Iivananpuron tilan yrittäjä Aatu Rissanen. Mansikan paras aika kestää vielä ensi viikon alkuun, mutta sen jälkeen voi olla myöhäistä ostaa isoja määriä mansikoita pakastettavaksi. Lämpimän alkukesän vuoksi mansikkasato on Pohjois-Karjalassakin tavanomaista aikaisemmassa.

Mansikkalajikkeista Polka oli Joensuun torilla ylivoimaisesti suosituin jokaisella myyntikojulla. Tällä viikolla litran mansikoita sai Joensuussa kuudella eurolla, ja viiden kilon laatikko maksoi 35 euroa.

Joensuun torilla mansikoita myyneen Elias Rissasen mukaan kaikki eivät ole vielä huomanneet, että paras aika ostaa mansikat on nyt.

Joensuun torilla mansikoita myyneen Elias Rissasen mukaan kaikki eivät ole vielä huomanneet, että paras aika ostaa mansikat on nyt. Kuva: Santeri Karjalainen

Kontiolahden ääniharava Ilpo Saarelainen jättää politiikan

Keskustan Ilpo Saarelainen jättää Kontiolahden valtuuston ja politiikan kokonaan ensi vuoden kuntavaaleissa. Saarelainen on ollut Kontiolahden kunnanvaltuutettuna seitsemän vuotta eli vajaat kaksi valtuustokautta, ja viime vaaleissa hän oli kunnan ylivoimaisesti suosituin ehdokas.

Kuluvalla valtuustokaudella Saarelainen, 63, oli viime vuoden loppuun asti Kontiolahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Hän erosi puheenjohtajan tehtävästä viime joulukuussa dramaattisesti.

Kontiolahden kunnassa tehtiin organisaatiouudistus, jota lukion rehtorina työskentelevä Saarelainen ei hyväksynyt. Hän kuvailee koko politiikkaan lähtemistä omalta osaltaan virheeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Ilpo Saarelainen pettyi raskaasti Kontiolahden kunnan viimevuotiseen organisaatiouudistukseen.

Ilpo Saarelainen pettyi raskaasti Kontiolahden kunnan viimevuotiseen organisaatiouudistukseen. Kuva: Suvi Palosaari

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi