play

Mihin suunnata viettämään viikonloppua ja vappua? – Katso toimituksen kokoama menokooste

Vanhojen autojen kulkue on yksi Joensuun vapun odotetuimmista ja suosituimmista tapahtumista. Kulkue lähtee raviradalta maanantaina kello 12.

Vanhojen autojen kulkue on yksi Joensuun vapun odotetuimmista ja suosituimmista tapahtumista. Kulkue lähtee raviradalta maanantaina kello 12. Kuva: Niko Jouhkimainen

Karjalainen

Paljon lisää menovinkkejä löydät Karjalaisen tapahtumakalenterista.

Vapputapahtumat

Joensuussa vappuaattona sunnuntaina on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan perinteiset vappumenot, kuten alkukivien lakitus yliopistolla, kulkue kaupungin halki, Kanavatyttö-patsaan pesu ja lakitus sekä vappupiknik. Kulkue lähtee yliopistolta kello 15.

Vappupäivänä on Joensuun Puhallinorkesterin ja Mieslaulajien vapputervehdys Kauppatorin lavalla kello 9. Vappumarssi kulkee taidemuseon pihasta kauppatorille kello 10.15. Lavalla on puheita ja musiikkia.

Vappupäivänä on vanhojen autojen paraati, joka lähtee keskustaan Raviradalta kello 12. Ennen sitä kello 9 alkaen autot ovat näytillä.

Ilosaaressa on Rytmihäiriköiden kolmen bändin vappupiknik-konsertti maanantaina kello 12–15.

Liperin vappu -tapahtumassa on muun muassa musiikkia, tanssia, ralliautosimulaattori, vanhoja harrasteajoneuvoja agility-näytöksiä. Kirkonkylällä ja torilla on tapahtumaa kello 12–15.

Nurmeksessa vappua voi juhlia kauppatorilla järjestettävässä koko perheen vappuvipellyksessä.

Musiikki

Joensuussa Sointulassa esiintyvät Tuomo Mannonen & A. Takalo torstaina kello 20. Lasten Hautausmaastakin tuttu Mannonen sekä A. Takalo esittävät musiikkia syksyllä julkaistuilta levyiltään.

Carelia-salissa esiintyy Marko Hietala Mustan sydämen kevätkiertueellaan. Hän esittää soolomateriaaliaan ja lainakappaleita kello 19.

Joensuun konservatorion pienessä salissa on perjantaina runo- ja musiikki-ilta Kätesi on kyy kello 19.

Kerubissa on perjantaina vitunleija warm-up tour, jossa esiintyvät rap-artistit Davi, Cledos ja william. Lauantaina Kerubissa keikkailee metalliyhtye Viikate kello 22.

Las Palmasissa esiintyy perjantaina Martti Servo & Napander. Lauantaina keikkailee Viivi ja sunnuntaina Cat Cat.

Kulttuuritehdas Siihtalassa on sunnuntaina kello 15 Vappu soi -konsertti, jossa esitetään lauluja rauhasta ja solidaarisuudesta.

Nurmeksessa Bomban talolla soittaa Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus. Akustinen konsertti alkaa kello 22.30.

Elokuvat

Elokuvateatteri Tapiossa saa ensi-iltansa surrealistinen kauhukomedia Beau is Afraid. Midsommar ja Hereditary-kauhuelokuvista tunnetun Ari Asterin ohjaama elokuva kertoo neuroottisen miehen matkasta edesmenneen äitinsä luokse.

Kino Sihiksessä Joensuussa esitetään ranskalaisohjaaja Gaspar Noén elokuvia ja torstaina Lucile Hadžihalilovićin ohjaama kauhuelokuva Earwig.

Perjantaina on näytökset elokuvaessee Lux Æternasta ja jännitysdraama Irreversiblestä. Lauantaina esitetään tanssijännäri Climax ja Irreversiblen kronologisesti etenevä versio.

Sunnuntain vappunäytöksenä on Tommy Wiseaun ohjaama The Room, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista elokuvista.

Teatteri

Joensuun kaupunginteatterilla ensi-iltansa saa koko perheen näytelmä Iso Paha Susi lauantaina kello 14. Susi on hotkaissut vaimonsa ja jää poikansa yksinhuoltajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urheilu

Kataja Basket pelaa miesten Korisliigan pronssiottelun lauantaina kotikentällään. Vastustajaksi Motonet-areenassa kello 18 alkavaan otteluun saapuu Salon Vilpas.

Joensuun raviradalla järjestetään Toto4-ravit maanantaina kello 15.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi