play

Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään lauantaina liikunnan merkeissä – Pyöräile kummitusreitti tai mittaa kuntosi festareilla

Pohjois-Karjalaa juhlitaan monin tavoin jälleen lauantaina.

Pohjois-Karjalaa juhlitaan monin tavoin jälleen lauantaina. Kuva: Marianne Haverinen

Tuuli Pajuri

Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään lauantaina. Tämän vuoden teemalla Lähde liikkeelle halutaan innostaa pohjoiskarjalaisia löytämään liikunnan ilon.

Liikuttavia tapahtumia järjestetään ympäri maakuntaa. Poimimme tähän juttuun muutamia nostoja tapahtumasta. Kaikki tapahtumat on lueteltu täällä.

Hyvinvointia festareilta

Hyvinvointifestarit Joensuun areenalla kokoaa yhteen saman katon alle kaikki Pohjois-Karjalan liikunta- ja hyvinvointialan toimijat. Tapahtumassa on hauskaa ja toiminnan täyteistä ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille kello 10–15.

Festareilla on mahdollista kokeilla esimerkiksi perhesirkusta tai testata millä millä tolalla oma kunto on. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Valoa elokuun pimenevään iltaan

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Möhkön Valon yö alkaa jo puolilta päivin Perhelenkillä Petkeljärvellä. Möhkön ruukin alueella järjestetään iltapäivällä jumppahetkiä, ja kello 18 alkaen pääsee seikkailemaan koko perheen seikkailureitille. Illalla luvassa on myös esityksiä ja lavatanssit.

Syksyisen illan hämärtyessä valot ja tulet syttyvät valaisemaan Möhkön ruukin aluetta. Tapahtuman kruunaava kokko syttyy sään salliessa kello 22.30.

Kummituksia pyöräretkellä

Kummitusjahtiin voi lähteä haluamallaan kulkupelillä, kuten pyörällä.

Kummitusjahtiin voi lähteä haluamallaan kulkupelillä, kuten pyörällä. Kuva: Kimmo Kirves

Joensuun, Liperin ja Outokummun alueella kummituksia voi jäljittää ulkoillessa.

Kummituskartta löytyy Joenvolin nettisivuilta tai paperikartan voi noutaa maakuntapäivänä kello 9–14 Joensuun Taitokorttelin aitalta. Kartalle merkityistä kohteista voi suunnitella oman reitin.

Taitokorttelissa, Outokummun vanhalla kaivoksella ja Liperin kirkon parkkipaikalla on liikkujille lisäksi kahvitarjoilua ja pientä tekemistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarinoita linnan historiasta

Lauantaina pääsee tutustumaan myös Pielisjoen linnaan. Kolme maksutonta ja ohjattua kiertokäyntiä lähtee tasatunnein linnan alakerrasta kello 12 alkaen. Itä-Suomen yliopiston erikoistutkija Ismo Björn kierrättää kävijöitä kertoillen samalla tarinoita linnan historiasta.

Nuotiokahvit laavulla

Lauantaina kahvitellaan Pamilonkosken laavulla.

Lauantaina kahvitellaan Pamilonkosken laavulla. Kuva: Juha Inkinen

Pamilonkoskella juhlistetaan lauantaina Suomen luonnon päivää ja Enon Luonnonystävien 40-vuotista toimintaa.

Kello 12–13 Pamilonkosken laavulla on tarjolla nuotiokahvit pullan kera, jonka jälkeen pääsee kuuntelemaan Puuystävämme-laavuluentoa ja muistelemaan Pamilon luontopolun syntyä. Iltapäivän lopuksi lähdetään retkelle luontopolulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi