play

Aluehallintovirasto määräsi Pohjois-Karjalaan tiukat koronarajoitukset: ryhmäliikuntapaikat kiinni aikuisilta, kaikki yli 50 hengen tilaisuudet myös ulkona kielletään

Liikuntapaikat Pohjois-Karjalassa sulkeutuvat aluehallintoviraston määräyksellä kahdeksi viikoksi. Määräys ei koske vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuoren ohjattua harrastustoimintaa. Myös ammattiurheiluksi luokiteltu toiminta jää rajoitusten ulkopuolelle. Arkistokuva.

Liikuntapaikat Pohjois-Karjalassa sulkeutuvat aluehallintoviraston määräyksellä kahdeksi viikoksi. Määräys ei koske vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuoren ohjattua harrastustoimintaa. Myös ammattiurheiluksi luokiteltu toiminta jää rajoitusten ulkopuolelle. Arkistokuva. Kuva: Marko Puumalainen

Juho Lintula

Itä-Suomen aluehallintovirasto tiukentaa kokoontumisrajoituksia Pohjois-Karjalassa ja muualla Itä-Suomessa. Virasto ilmoitti torstai-iltana kieltävänsä kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Määritelty istumapaikka tarkoittaa nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa.

Uudet rajoitukset astuvat voimaan heti perjantaina uudenvuodenaattona kello 16. Ne jatkuvat 20. tammikuuta saakka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan sekä kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan liikuntaan käytettävät sisätilat määrätään suljettaviksi tartuntatautilain perusteella. Samalla virasto määrää suljettavaksi myös tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Määräykset koskevat sekä julkisten että yksityisten toimijoiden tiloja ja ovat voimassa 13. tammikuuta asti.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja saa kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

- Päätökset on tehty Itä-Suomen alueen sairaanhoitopiirien tuoreen tilannekuvan perusteella. Koronatilanne on heikentynyt erittäin nopeasti koko Itä-Suomen alueella, ja tämän vuoksi olemme katsoneet välttämättömäksi ottaa käyttöön lisärajoituksia, joilla pyritään turvaamaan terveydenhuollon kantokyky, Itä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Sami Remes toteaa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Rajoitustoimet kohdistetaan kuitenkin ensisijaisesti aikuisiin, minkä vuoksi alle 18-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta on rajattu tilojen sulkupäätöksen ulkopuolelle.

Myös tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvät rajoitukset jatkuvat ja laajenevat kaikkiin Itä-Suomen maakuntiin. Määräys ei ollut aiemmin voimassa Pohjois-Karjalassa.

Tilojen käyttöjä koskeva määräys edellyttää, että asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Määräys on voimassa 26. tammikuuta asti, eikä se koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivitetty 30.12. kello 19.56: Täsmennetty määräystä liikuntapaikkojen sulkemisesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi