play

Asiakas- ja yleisötilat pysyvät toistaiseksi suljettuina Pohjois-Karjalassa, linjaa Itä-Suomen aluehallintovirasto - lasten harrastuksia ei edelleenkään rajoiteta

Tilojen sulkumääräystä jatketaan. Lasten ja nuorten harrastustoimintaan päätös ei kuitenkaan vaikuta.

Tilojen sulkumääräystä jatketaan. Lasten ja nuorten harrastustoimintaan päätös ei kuitenkaan vaikuta. Kuva: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Helen Hyttinen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut tilojen sulkemiseen velvoittavaa määräystä Etelä-Savon, Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla 27. tammikuuta saakka tartuntatautilain perusteella.

- Määräys on voimassa 14.1.–27.1.2022 ja on samansisältöinen kuin aiemmin annettu vastaava päätös, avin verkkosivujen tiedotteessa todetaan keskiviikkona.

Sulkupäätös koskee siis edelleen joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä virkistystoimintaan käytettäviä tanssipaikkoja ja kuorolaulutoiminnan tiloja. Ammattiurheilua ei ole rajoitettu.

Määräys ei koske kuntosaleja, yleisiä saunoja tai uimahallien ja kylpylöiden allastiloja.

Vuonna 2003 tai sitä myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta on rajattu sulkupäätöksen ulkopuolelle, eli ohjattu toiminta saa jatkua ennallaan.

- Ikärajaa on nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan.

Lisäksi lakisääteiset palvelut, kuten lääkinnällinen kuntoutus, koulujen liikuntaopetus ja koronarokotusten järjestäminen on sallittua.

Aluevaalien ennakkoäänestys on niin ikään sallittua muutoin suljetuissa tiloissa.

Päätös ei koske koko Itä-Suomea. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella sulkumääräys päättyy, sillä tartuntatautilain mukaiset edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty, avista todetaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi