play

Avi: Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitus on 50 henkilöä Pohjois-Karjalassa – rajoitukset astuvat voimaan torstaina

Kuvituskuva

Kuvituskuva Kuva: Juha Inkinen

Arttu Koistinen

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli viisikymmentä henkilöä, virasto tiedotti tiistaina. Päätös koskee muun muassa Pohjois-Karjalaa.

Rajoitukset astuvat voimaan torstaina 23. joulukuuta. Ne ovat voimassa 9. tammikuuta saakka.

Aluehallintoviraston määräykset yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoituksista koskevat myös ravintoloissa järjestettyjä tilaisuuksia, tiedotteessa todetaan.

Rajoitukset koskevat esimerkiksi urheilutapahtumia, kuten otteluita, ja kirkossa järjestettäviä konsertteja.

Sen sijaan esimerkiksi jumalanpalvelukset ja joulumessut eivät kuulu rajoitusten piiriin, koska ne liittyvät uskonnon harjoittamiseen, ylitarkastaja Emma-Lotta Kinnunen kertoo Karjalaiselle.

Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa. Koronapassi pitää tällöin tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei edellytetä henkilökunnalta tai esiintyjiltä.

Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä pitää noudattaa kokoontumisrajoituksia.

– Voimassa olevan lainsäädännön mukaan, jos toiminnanharjoittaja edellyttää yleisötilaisuuteen tai tilaan pääsemiseksi koronapassia, eivät tartuntatautilain mukaan tehdyissä rajoituspäätöksissä asetetut osallistujamäärää koskevat rajoitukset koske kyseistä tilaisuutta. Nyt annettu määräys ei siis nykyisessä epidemiatilanteessa täysin estä viruksen leviämistä, koska myös rokotettu henkilö voi oireettomana tai vähäoireisena levittää tautia, aluehallintoylilääkäri Sami Remes kertoo.

– Jos yleisötilaisuuden järjestäminen olisi kielletty tartuntatautilain nojalla kokonaan, koronapassia ei voisi käyttää rajoitusten vaihtoehtona. Aluehallintoviraston saamat asiantuntija-arviot eivät kuitenkaan nähneet näin voimakkaita rajoitustoimia tämän hetken tilanteessa välttämättöminä, eikä niille siten ollut oikeudellisia edellytyksiä, Kinnunen toteaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa hallitukselle, että se päättäsi mahdollisimman pian asetuksella koronapassin käytön tilapäisestä keskeyttämisestä etenkin korkean tartuntariskin tapahtumissa. Asiasta kertoo Ylen uutiset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi