play

Koronapotilaiden noussut määrä ruuhkauttaa Pohjois-Karjalan terveyspalveluja – kiireettömiä toimenpideaikoja saatetaan perua

Kuva: Marko Puumalainen

Helen Hyttinen

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen terveyspalvelut ovat ruuhkautuneet koronapotilaiden määrän kasvun takia. Muun muassa terveysasemien puhelinpalvelujen takaisinsoitoissa on viivettä, hyvinvointialueen tiedotteessa kerrotaan.

Koronapotilaiden määrä on muutaman viime viikon aikana noussut nopeasti, ja heitä on runsaasti päivystyksessä, vuodeosastoilla sekä ikääntyneiden asumispalveluissa.

Hyvinvointialueen vuodeosastoilla on tällä hetkellä 80–90 koronaa sairastavaa potilasta.

Tilannetta hankaloittaa se, että myös hoitohenkilökuntaa on sairastunut runsaasti.

Hyvinvointialueella tehdään viikonlopun aikana järjestelyjä, joilla pyritään saamaan lisää vuodepaikkoja käyttöön ja helpottamaan siten muun muassa päivystyksen tilannetta.

Terveysasemien puhelinpalvelujen takaisinsoittojonoa yritetään purkaa, mutta palveluissa on todennäköisesti viivettä vielä alkuviikostakin. Perjantaina jonossa oli vielä useita satoja puheluita.

Lisäksi kiireettömiä toimenpideaikoja saatetaan joutua perumaan. Jos tähän päädytään, potilaille ilmoitetaan suoraan ajan peruuntumisesta ja uudesta toimenpideajasta.

– Viikonlopun järjestelyjen onnistuminen ratkaisee sen, joudutaanko toimenpideaikoja perumaan. Vielä tällä hetkellä tähän ei ole tarvetta, tiedotteessa sanotaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi