play

Kägi: Näin valmistat jäätelöä ilman jäätelökonetta – Katso kolme suussa sulavaa jäätelöreseptiä

Jäätelöä voi valmistaa myös itse helposti ja nopeasti.

Jäätelöä voi valmistaa myös itse helposti ja nopeasti. Kuva: Lari Lievonen

Elina Kurttio

Kuvittele paras jäätelö, jota olet koskaan syönyt. Mitä jos voisit valmistaa sen itse?

Jäätelön tekemisestä voi saada monimutkaista kananmunien erottelulla, maidon keittämisellä ja jäätelökoneella.

Nyt esittelemme kuitenkin helpon jäätelöreseptin, jonka avulla jäätelöstä saa koostumukseltaan kaupan veroista ja mausta sitäkin parempaa. Tähän ei tarvitse edes jäätelökonetta.

Jäätelöön tarvitset:
  • Vispikermaa 5 desilitraa

  • Kondensoitua maitoa 1 purkki

  • glukoosisiirappia 0,5 desilitraa

  • Täytteitä oman maun mukaan: esimerkiksi keksejä, marjoja, suklaata tai pähkinöitä

Helppo jäätelömassa

1. Aloita vatkaamalla jääkaappikylmä vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kylmät raaka-aineet jäätyvät nopeammin, minkä vuoksi niitä voi säilyttää jääkaapissa ennen jäätelön valmistamista.

2. Lisää kuohkean kerman joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa se joukkoon tasaiseksi. Kondensoitu maito on hyvin makeaa, joten jos jäätelöstä haluaa miedomman makuista, voi maitoa laittaa vähemmän: noin 3/4 purkkia.

3. Sekoita joukkoon myös glukoosisiirappi. Siirappi estää jääkiteiden muodostumisen jäätelöön ja tekee jäätelön rakenteesta suussa sulavan.

Vispikerma vatkataan hyvin kuohkeaksi.

Vispikerma vatkataan hyvin kuohkeaksi. Kuva: Elina Kurttio

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kondensoitu maito sekoitetaan vispikerman joukkoon huolellisesti.

Kondensoitu maito sekoitetaan vispikerman joukkoon huolellisesti. Kuva: Elina Kurttio

Vegaaniseen versioon vispikerman voi vaihtaa kaurapohjaiseen, ja kondensoitu kookosmaito toimii jäätelössä tavallisen kondensoidun maidon tapaan.

Jos kookoksen makua haluaa peittää, kaurapohjaisen vispikerman tilalla voi käyttää vaahtoutuvaa kaurapohjaista vaniljakastiketta.

Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta, ja melkein mikä tahansa voi sopia jäätelön mauksi.

Tätä juttua varten kokeiltiin kolmea eri jäätelömakua.

Korvapuustijäätelö

1. Valmista korvapuustijäätelöön tarvittava kanelisiirappi kiehauttamalla kattilassa 1 desilitraa fariinisokeria, 0,5 desilitraa vettä, 2 ruokalusikkaa voita ja 1,5 teelusikkaa kanelia.

2. Anna siirapin jäähtyä ennen kuin sekoitat sen jäätelömassan sekaan.

3. Aloita jäätelömassan ja siirapin kerrostaminen tilavuudeltaan noin litran rasiaan niin, että laitat ensin pohjalle jäätelömassaa ja sen päälle teet siirapilla raitoja

4. Toista kerrostamista noin kolme kertaa tai niin kauan, että rasia on täynnä.

5. Lopuksi voit vielä sekoittaa rasiassa olevaa massaa lusikalla tai haarukalla. Massan ei tarvitse olla kuitenkaan täysin sekoittunut, vaan pinnalle saa jäädä kiehkuroita ja raitoja.

6. Peitä rasia tiiviisti esimerkiksi tuorekelmulla ja anna sen olla pakkasessa vähintään 6 tuntia. Nosta jäätelö huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mustikkajäätelö

Mustikkajäätelöön tarvitset 1 desilitraa mustikkamehua (tai 2 desilitraa mustikoita, jos itse paseeraat ne), kanelikeksejä, kermakarkkeja ja 1 teelusikka vaniljasokeria.

1. Aloita paseeraamalla mustikat mehuksi.

2. Sekoita valmiiseen jäätelömassaan mustikkamehu ja vaniljasokeri.

3. Kanelikeksejä ja kermakarkkeja voi laittaa massaan oman maun mukaan. Leikkaa keksit ja karkit pieniksi palasiksi ja sekoita jäätelömassaan.

4. Annostele massa rasiaan ja koristele kanelikekseillä sekä kinuskikastikkeella.

5. Peitä rasia tiiviisti esimerkiksi tuorekelmulla ja anna sen olla pakkasessa vähintään 6 tuntia. Nosta jäätelö huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vegaaninen mariannejäätelö

Vegaaniseen mariannejäätelöön tarvitset täytteeksi piparminttusuklaan makuisia kerroskeksejä, vegaanista suklaata sekä suolapähkinöitä.

1. Valmista vegaaninen jäätelömassa.

2. Pilko suklaa ja keksit pieniksi palasiksi. Sekoita ne massaan.

3. Lisää massaan suolapähkinöitä oman maun mukaan. Sekoita.

4. Annostele massa rasiaan ja koristele kekseillä, suolapähkinöillä ja vegaanisella kinuskikastikkeella.

5. Peitä rasia tiiviisti esimerkiksi tuorekelmulla ja anna sen olla pakkasessa vähintään 6 tuntia. Nosta jäätelö huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Itse tehty jäätelö säilyy pakkasessa noin viikon verran.

Jäätelö kannattaa säilyttää tiiviissä rasiassa, jotta siihen ei tartu makua muista tuotteista.

Tällä jäätelöreseptillä jäätelöä ei tarvitse sekoitella välillä sen ollessa pakastimessa jäätymisvaiheessa.

Jäätelöstä saa tehtyä näyttäviä ja maukkaita annoksia, kun se on ollut hetken aikaa huoneenlämmössä ja jäätelökauhan lämmittää ennen käyttöä.

Lopuksi voi vain siis pyöräyttää pallot ja nauttia makuelämyksestä vaikka terassilla tai puistossa piknikillä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi