play

Silva-metsänäyttely Joensuussa, Iltalento Kiteellä ja rallicrossia Ylämyllyllä – katso viikonlopun menovinkit Pohjois-Karjalaan

Kuva: Sirpa Suomalainen, Timo Uimi, Minna Raitavuo

Karjalainen

Kokosimme tähän menovinkkejä tulevalle viikonlopulle. Lisää tapahtumia voit katsoa esimerkiksi Karjalaisen tapahtumakalenterista täältä.

Tapahtumat

Silva-metsänäyttely järjestetään perjantaina ja lauantaina Joensuun Laulurinteellä. Ohjelmaa on perjantaina kello 10–18 ja lauantaina 9–17. Ohjelmassa on muun muassa paneelikeskusteluja metsäalasta, näytöksiä puunveistosta ja käsittelystä, tukkilaisnäytös, moottorisahaveistoa ja puukiipeilyä.

Uuden suomalaisuuden päivä ja Mahdollisuuksien tori -tapahtumat ovat Joensuun torilla lauantaina kello 12–16. Ohjelmassa on yhdistysesittelyjä, pomppulinna ja työpajoja koko perheelle.

Kiteen torilla on Iltalento-tapahtuma perjantaina kello 15–20. Kiteen Yrittäjien tapahtuman teemana on meillä osataan. Yrittäjät esittelevät osaamistaan, Fanni-tunnetaitopuisto on avoinna ja pöllöradalla voi etsiä rasteja. Paikalliset yhtyeet Kuun Kulettamat ja Sweet Panic esiintyvät.

Pohjoisen Saimaan lähiruoka- ja saunapäivä on lauantaina Heinävedellä, Liperissä ja Rääkkylässä. Heinävedellä on lähiruokatori Marjamäen Pappilassa, Liperissä Puromäen puutarhalla ja Rääkkylässä torilla. Kussakin kunnassa on kohteita saunomisellekin, kuten Liperissä kotasauna.

Kerubissa on Järkiä jättämättä -stand up show lauantaina kello 20. Esiintymässä ovat koomikot Olli Siiki ja Joonas Moisio.

Joensuun pääkirjastolla on esillä näyttely kuuluisien suomenhevosten patsaista 16.9. asti sekä käsityönäyttely lauantaihin asti.

Kiteen Hummonvaarassa kootaan kierrätystaiteteos lauantaina kylän risteykseen tien 71 varteen. Taidetalkoot alkavat Hummonvaaran kylätalolla kello 9. Tuunaajan romuralli -hankkeessa toteutetaan kierrätystaideteos viidellä pohjoiskarjalaisella kylällä.

Musiikki

Jazz-laulaja ja säveltäjä Riikka Keränen kvartetteineen konsertoi Joensuun konservatorion pienessä salissa lauantaina kello 18.

Joensuun kaupunginorkesterin syyskausi alkaa Meren kutsu-yhteiskonsertilla Kuopion kaupunginorkesterin kanssa Carelia-salissa perjantaina kello 19. Konsertissa esitetään muun muassa Jean Sibeliuksen Aallottaret op. 73 ja Jaakko Kuusiston viimeiseksi jäänyt Sinfonia op. 39.

Kerubissa on perjantaina Nobody likes core -fest kello 21 alkaen. Festivaalilla esiintyvät yhtyeet Ikinä, Project Silence ja My Favourite Nemesis.

Reino Nordin keikkailee Las Palmasissa perjantaina kello 23.30.

Rap-artisti Paleface esiintyy Kerubissa lauantaina kello 23.

Ravintola La Barressa on Mielihyvää-tapahtuma perjantaina ja lauantaina. Mielenterveystyön hyväksi järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät rock-yhtyeet Joyland ja Innin, joensuulainen muusikko Matias Kangas, melodista hardcorea soittava Distral sekä Systematic Sickness Kin.

Joensuun seudun lapsi- ja nuorisokuorojen konsertti Repussa ripaus rohkeutta on perjantaina Joensuun kirkossa kello 18.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teatteri

Teatteri Fiasko esittää Shakespearen Loppiaisaatto-komediaa Joensuussa Näyttämö-teatterilla torstaina, perjantaina ja lauantaina kello 19.

Teatteri Nappipurkki esittää Kulttuuritehdas Siihtalassa Näyttäisin hänelle linnut – musiikkinäytelmä menettämisestä ja välittämisestä lauantaina kello 19 ja sunnuntaina kello 14.

Elokuvat

Elokuvateatteri Tapiossa ensi-iltansa saavat draamaelokuva War Pony, kauhuelokuva Nunna II ja toimintajännäri Equalizer 3 – The Final Chapter.

Disney-klassikko Bambieta esitetään Tapiossa Disney 100 -juhlavuoden merkeissä. Esityksiä on viikonloppuna kolme.

Kulttuuritehdas Siihtalan Kino Sihiksessä esitetään perjantaina viimeinen osa Nyrkkimyrsky-elokuvasarjaa. Bud Spencerin ja Terence Hillin elokuvista esitetään Banaanipojat Hula-Hula saarella kello 19.

Urheilu

Ylämyllyn moottoriradalla järjestetään viikonloppuna rallicrossin SM-sarjan päätösosakilpailu. Kilpailut käynnistyvät lauantaina kello 10 ja sunnuntaina kello 9.30.

Jippo saa jalkapallon Kakkosen ottelussa vastaansa FC Kiffenin. Ottelu alkaa Mehtimäen jalkapallokentällä lauantaina kello 16.

Tapahtuma Joensuun skeittihallin lopettamisaikeita vastaan järjestetään lauantaina kello 12. Raatekankaan liikuntakeskuksen skeittihallilla on lajiopetusta, kisat ja musiikkia.

Joensuussa ajetaan sunnuntaina ravit. Tapahtuma alkaa raviradalla kello 13.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi