play

Ei kevyttä kesätyötä, vaan ympäripyöreitä työpäiviä ja kymmeniätuhansia pitsoja – Liperin perinteikkäässä Saariston Puodissa kolme sukupolvea panostaa nyt puu-uuneissa paistettuihin pitsoihin, elintarvikemyynti on siirretty kokonaan verkkoon

Liperiläisen Saariston puodin yrittäjä Anne Suhonen kertoo, että kolmivuotias lapsenlapsi Adeline Kortelainen auttelee mielellään paikan pyörittämisessä.

Liperiläisen Saariston puodin yrittäjä Anne Suhonen kertoo, että kolmivuotias lapsenlapsi Adeline Kortelainen auttelee mielellään paikan pyörittämisessä. Kuva: Mikko Makkonen

Olli Sorjonen

Saariston Puoti Liperissä vaihtoi omistajaa viime vuonna. Nyt kahvila-ravintolasta löytyy työntekijöitä kolmessa sukupolvessa. Nuorimpana tekijänä puodilla hyörii kolmevuotias Adeline Kortelainen, joka milloin napsii suuhunsa karkkeja, milloin vaivaa taikinaa tai viskoo kiviä järveen. Pinkit työhanskat olivat hetken hukassa, mutta onneksi lopulta löytyivät nekin.