play

Heinävedellä asuva Mimmu Nikkari kesytti rehottavan perintötorppansa villiyrttitilaksi – "Meillä ei paisteta lettuja ilman nokkosia"

Mimmu Nikkarin tuotteiden pohjana on pakastekuivatut tuotteet. Pakastekuivaus säilyttää tyrnin rakenteen aivan toisella tavalla kuin perinteinen kuivausmenetelmä

Mimmu Nikkarin tuotteiden pohjana on pakastekuivatut tuotteet. Pakastekuivaus säilyttää tyrnin rakenteen aivan toisella tavalla kuin perinteinen kuivausmenetelmä Kuva: Karjalainen

Pia Paananen

Hortafiilin tittelikseen keksinyt Mimmu Nikkari, 61, katselee Juojärveen ja muistelee lapsuuden kesiä Heinäveden Palokissa isänsä kotipaikalla. Mummola oli alkujaan Koskijärven hovin torppa, josta ukin isä oli tehnyt torpparisopimuksen 1800-luvun loppuvuosina. Sopimus loppuu vuoteen 1922 ja torpparilakiin.