play

Kaivos-festivaali Outokummussa, Joensuussa marssimusikaali ja taiteilijoiden avoimia työtiloja – katso viikonlopun menokooste

Karjalainen

Kokosimme tähän menovinkkejä tulevalle viikonlopulle. Lisää tapahtumia voit katsoa esimerkiksi Karjalaisen tapahtumakalenterista täältä.

Tapahtumat

Kaivos-festivaali on Outokummussa perjantaista sunnuntaihin. Ohjelmassa on muun muassa nykytanssia, konsertteja, elokuvanäytöksiä, esitelmiä sekä Soiva kaivostunneli -äänimaisema.

Poetry Slamin SM-osakilpailu järjestetään Joensuussa Näyttämö-teatterilla perjantaina kello 19. Kyseessä on lavarunokilpailu, jossa osallistujat kilpailevat omilla runoillaan. Voittaja pääsee edustamaan maakuntaa SM-finaaliin Tampereelle.

Lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17 on Konstrundan-tapahtuma, jossa taiteilijat avaavat työtilansa yleisölle ja esittelevät työskentelyään. Maakunnasta tapahtumaan osallistuvat taiteilijat Johanna Turunen, Anneli Kokko ja Anu Torikka, Kaisa Jussila, Outi Piiroinen ja Miia Rosenius, joiden työhuoneilla voi vierailla.

Kontiolahdella on Yö museossa -tapahtuma kotiseutumuseolla perjantaina kello 17 alkaen. Koko perheen tapahtumassa voi kohdata entisaikojen hahmoja tarinoita ja haamuja.

Joensuulaisen improvisaatioryhmä Improholistien seitsemän esityksen Olipa kerran -kiertue alkaa torstaina kello 18 Pataluodon auditoriosta. Näytelmä on improvisoitu ja yleisö pääsee vaikuttamaan sen kulkuun. Viikonlopun toinen esitys on sunnuntaina kello 15 Tuupovaaran nuorisotalolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Musiikki

Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue on Joensuun areenalla perjantaina kello 19. Yli 300 esiintyjän musiikkiseikkailussa yhdistyvät kuviomarssi, soittokunta sekä musikaali- ja pelimaailma.

Rajaton taide -festivaalilla on perjantaina Karjalaista ja kansainvälistä -konsertti kello 19 Joensuun konservatoriolla. Huojuva lato ja Taiga-kvartetti esiintyvät. Lauantaina on Carelia-salissa kello 18 Rajaton kohtaaminen -konsertti, jossa esitetään Kassu Halosen säveltämä sinfonia ja Onni Muikun luontoaiheiset teokset. Festivaalin päättää Kemal Achourbekovin Olkaa hyvät, rakkaat ystävät -konsertti konservatoriolla kello 15.

Joensuun Ilonassa esiintyy rap-artisti Korelon perjantaina kello 22.

Kerubissa on lauantaina Nostalgiarokki kello 19 alkaen. Tapahtumassa soi 1960–1970-lukujen musiikki viiden yhtyeen voimin.

Suomalainen ilta -konsertti on lauantaina Joensuun kirkossa kello 16. Joensuussa asuvat konservatorion opettajat Sirpa Kainulainen soittaa harmonikkaa ja Tiina Karhu-Ahtonen pianoa.

Hammaslahden nuorisoseurantalolla on sunnuntaina kello 13 tarinallinen Evakon laulu -konsertti, jossa kerrotaan evakkojen tarinaa sodan jälkeisen Suomen asuttamisesta.

Hammaslahdessa Ohvanan kulttuuritalolla Jari Salokangas ja Samuli Moilanen esittävät 1980-luvun duettokappaleita sunnuntaina kello 15.

Elokuvat

Elokuvateatteri Tapiossa ensi-iltansa saa draamaelokuva Lapua 1976, joka kertoo tosipohjaisesti Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä. Ensi-iltansa saavat myös joensuulaislähtöisen ohjaaja Arto Halosen koripalloilun maailmaan sijoittuva dokumentti Suomeen juurtuneet sekä Juha Suonpään Ilveskuiskaaja-dokumentti.

Kino Sihiksessä alkaa kolmiosainen Nyrkkimyrsky-elokuvasarja. Terence Hillin ja Bud Spencerin toimintakomedioiden sarja alkaa perjantaina kello 19 Turpiin vaan ja onnea -elokuvalla.

Urheilu

Suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailut järjestetään viikonloppuna Pielisen ja Herajärven välisessä maastossa Enossa. Kilpailukeskus on Hirvilahdessa. Pääsarjojen finaali alkaa sunnuntaina kello 11.

Pesäpallossa Joensuun Mailan kakkosjoukkue taistelee noususta miesten ykköspesikseen. Suomensarjan loppuotteluiden 2. osaottelu pelataan Mehtimäen pesäpallostadionilla sunnuntaina kello 15. JoMan vastustajaksi saapuu helsinkiläinen Puna-Mustat.

Yleisurheilun seuracupin finaali järjestetään lauantaina Joensuussa. Kilpailut Keskuskentällä alkavat kello 11.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi