play

Kansanedustaja Timo Vornanen kommentoi ampumistapausta Karjalaiselle: Kertoo aseestaan ja syistä sen mukana pitämiseen

Perussuomalaisten joensuulainen kansanedustaja Timo Vornanen kommentoi viime viikon tapahtumia tänään ensimmäistä kertaa. Vornanen arkistokuvassa.

Perussuomalaisten joensuulainen kansanedustaja Timo Vornanen kommentoi viime viikon tapahtumia tänään ensimmäistä kertaa. Vornanen arkistokuvassa. Kuva: Juha Inkinen

Anni Rodriguez

Joensuulainen perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen kommentoi tänään ensimmäistä kertaa julkisuuteen viime perjantain tapahtumia Helsingin yössä. Vornanen kommentoi asiaa Karjalaiselle ja Savon Sanomille lähettämässään viestissä.

Vornanen toteaa tiedotteessaan, ettei hän kommentoi asiaa laajasti, koska poliisin esitutkinta on kesken. Vornanen ei viestissään kiistä tapahtumia, joihin hänen on kerrottu olleen osallisena.

Poliisi epäilee Vornasta vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta. Epäillyt rikokset tapahtuivat Helsingin keskustassa Bar Ihkun edustalla perjantaina aamuneljän aikaan.

Tilanteessa Vornanen riitaantui toisen seurueen kanssa ja ampui aseella maahan. Vornanen oli pidätettynä lauantaihin saakka.

Tilanteen kertoo nähneensä sivullisena myös outokumpulainen kansanedustaja Sanna Antikainen (ps.).

Vornasella oli hallussaan taskuase, kun poliisi otti hänet kiinni. Vornasen mukaan hän on saanut kantoluvan aseelle aikaisemman poliisityönsä vuoksi. Vornasen käyttämä ase on 6,35-kaliiberinen CZ 92 -taskuase.

– Poliisiviranomainen on myöntänyt minulle aseen kantoluvan aikaisemman työni ja henkilön (itseni) suojaamiseen liittyvällä perusteella.

Vornasen mukaan hänelle myönnetty kantolupa antaa luvan aseen kantamiseen myös julkisilla paikoilla liikkuessa.

– En avaa luvan myöntämisen taustoja ja perusteita. Totean ainoastaan, että tälle poikkeukselliselle kantoluvalle on ollut asianmukaiset ja erittäin vahvat perusteet. Tämä aseen kantolupa on ollut minulla useiden vuosien ajan, Vornanen kertoo tiedotteessaan.

Kansanedustaja Vornanen vetoaa mediaan, etteivät nämä ottaisi yhteyttä hänen läheisiinsä.

Vornanen myöntää, että hänen omalle tiedottamiselleen olisi tarvetta, mutta toteaa, ettei hän poliisitutkinnan vuoksi voi niin tehdä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen toteaa, että kantolupia, joilla asetta saa kantaa myös julkisella paikalla, ei ole myönnetty enää vuosikymmeniin. Korhosen mukaan laki muuttui vuonna 1998 niin, ettei sellaisia kantolupia ole enää sen jälkeen myönnetty.

– Mutta silloin aiemmin jos osasi hyvin perustella, tällaisia lupia myönnettiin sekä pistooleihin että kaasusumuttimiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päivitetty klo 14.03: Lisätty Korhosen osuus juttuun.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi