play

Joensuun leikkikentillä pääsee tänäkin kesänä temmeltämään ohjatusti ja maksutta – ryhmät ovat olleet suosittuja

Kuva: Minna Raitavuo

Helen Hyttinen

Joensuussa järjestetään kesällä jälleen ohjattua leikkikenttätoimintaa lapsille. Toiminta alkaa maanantaina 5. kesäkuuta ja päättyy perjantaina 30. kesäkuuta.

Ohjattuihin ryhmiin voi osallistua arkipäivisin kello 9–14.30. Viikonloppuisin sekä juhannusaattona 23. kesäkuuta toimintaa ei järjestetä.

Leikkikenttätoiminta on tarkoitettu pääasiassa 4–10-vuotiaille. Alle nelivuotiaalla lapsella pitää olla oma aikuinen hoitaja mukanaan.

Toiminta on maksutonta, mutta mahdollisten retkien kustannukset ovat vanhempien vastuulla.

Kentillä on lapsille monenlaista tekemistä, kuten liukumäen laskemista, keinumista ja jalkapallon peluuta.

– Ohjaajat myös keksivät pelejä ja leikkejä, ja lapset saavat itse osallistua tekemisen suunnitteluun, koordinoiva ohjaaja Riina Kiiski Joensuun nuorisopalveluista kertoo.

Ryhmät voivat tehdä pieniä retkiä esimerkiksi lähialueen metsään tai kauppaan. Ainoastaan uimarannoille meneminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty.

Toiminta rakentuu viikko-ohjelman varaan.

Leikkikentät, joilla toimintaa tänä vuonna järjestetään
  • Louhiojan koulun ulkoalue, Opinpolku 8.

  • Kissamäen päiväkodin ulkoalue, Innantie 6.

  • Karhunmäen koulun ulkoalue, Karhunkaari 28.

  • Niittylahden koulun ulkoalue, Kummuntie 9.

Yhdessä leikkikenttäryhmässä voi olla kerrallaan enintään 30 lasta, ja lasten määrää voidaan rajoittaa osallistujien iän ja tuen tarpeiden mukaan turvallisuuden takaamiseksi.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos joku porukka haluaa vaikkapa lähteä retkelle, ohjaajia saattaa olla paikalla leikkikentällä vähemmän. Ohjaajat katsovat tilanteen mukaan, tarvitseeko ryhmän kokoa rajoittaa, Kiiski selventää.

Jokaisella kentällä on yksi vastaava ohjaaja sekä kolme leikkikenttäohjaajaa. Vastuuohjaajat ovat ammatiltaan koulunkäynninohjaajia, ja leikkikenttäohjaajina on joensuulaisia yläkoululaisia, lukiolaisia ja ammattikoululaisia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toimintaryhmiin ei ilmoittauduta etukäteen, vaan kentälle vain saavutaan paikalle. Lapset otetaan ryhmään saapumisjärjestyksessä, ja huoltajan pitää olla mukana ensimmäisellä ilmoittautumiskerralla.

Riina Kiiski kertoo, että ryhmät ovat täyttyneet hyvin aiempina vuosina.

– Kyllä nämä ovat olleet suosittuja. Esimerkiksi viime kesänä saatiin kirjattua, että yli parisataa lasta osallistui leikkikenttätoimintaan.

Täksi kesäksi valituilla leikkikentillä on edellisinä vuosina käynyt eniten lapsia. Utran koulun alue tiputettiin nyt joukosta pois, sillä se veti heikommin osallistujia.

Lapsilla tulee olla mukana omat eväät ruokataukoa varten. Nuorisopalveluista painotetaan, että huoltajien pitää varata lapselle myös riittävästi juotavaa etenkin hellesäällä.

Lapsilla pitää olla ulkoleikkeihin sopiva vaatetus, myös sadesäällä, sillä sisätiloja käytetään vain erityistilanteissa.

Poimintoja lasten ja nuorten kesätekemisistä Joensuussa

Alakouluikäisille:

  • Reissupassi maailmojen ääriin -päiväleiri 3.–6.-luokkalaisille Nepenmäen koululla ti-to 13.–15. kesäkuuta kello 10–14.

  • Kesäpäivän viettoa Niittylahden rannassa ti-ke 6.–7. kesäkuuta kello 10–14, Vallesmannintie 9.

Yläkouluikäisille:

  • Päiväretki Öllölään maanantaina 5. kesäkuuta kello 10–18.

  • Torinuokkari Enon torilla keskiviikkoisin 7.6, 14.6, 21.6, 12.7. ja 19.7.

  • 13–16-vuotiaiden Kolovesileiri 27.–30. kesäkuuta. Ilmoittautuminen 13. kesäkuuta mennessä täällä: https://bit.ly/kolovesileiri.

Lisää toimintaa kesälomalle voit selata Joensuun kaupungin harrastuskalenterista: https://nuortenjoensuu.fi/nuortenjoensuu/toimintaa/harrastuskalenteri/.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi