play

Joensuun kolme aiemmin lakkautettavaksi esitettyä koulua esitetään säilytettäviksi

Joensuun kaupunginhallitus esittää säilytettäväksi Mutalan koulua sekä kahta muuta koulua, jotka esitettiin aiemmin lakkautettaviksi.

Joensuun kaupunginhallitus esittää säilytettäväksi Mutalan koulua sekä kahta muuta koulua, jotka esitettiin aiemmin lakkautettaviksi. Kuva: Marko Puumalainen

Miia Hartikainen

Joensuun kaupunginhallitus esittää muutoksia koulu- ja päiväkotiverkkoon poiketen kaupunginjohtaja Jere Penttilän aiemmasta esityksestä.

Pyhäselän lukio ja Suhmuran koulu jatkaisivat hallituksen esityksessä.

Hallitus poisti esityksestään Mutalan koulun lakkauttamisen. Mutalan, Utran ja Rantakylän alueiden kouluratkaisuihin palattaisiin tulevalla valtuustokaudella.

Kanervalan koulun lakkautuessa nykyisen mukainen englantipainotteinen opetus jatkuisi.

Kaupunginhallitus esittää, että varhaiskasvatuksen palvelut jatkuisivat Tuupovaarassa, Uimaharjussa ja Niittylahdenrannassa ja ilta- ja viikonloppuhoito säilyisi Enossa.

Muut muutokset sivistys- ja hyvinvointijohtaja tuo kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätettäväksi.

Hallituksen esityksessä koululaisten iltapäivätoiminnan paikkamäärää ei pienennetä, eikä asiakasmaksuja nosteta. Iltapäivätoiminnan osuus säästöesityksestä oli 70 000 euroa.

Kaupunginjohtajan esityksessä listattiin toimia kaupungin säästämiseksi noin 17,2 miljoonaa euroa vuodessa. Talouden tasapainottamiseksi kaupunki tarvitsee yli 20 miljoonaa euroa menojen vähennyksiä tai tulojen lisäyksiä.

Kouluverkon osuus kaupunginjohtajan säästöesityksestä oli yli kuusi miljoonaa euroa, josta Suhmuran koulun osuus 519 000 euroa, Mutalan koulun osuus 839 000 euroa ja Pyhäselän lukion osuus noin 50 000–100 000 euroa.

Päiväkotiverkon osuus säästöesityksestä oli yli 1,5 miljoonaa euroa ja ilta- ja viikonloppuhoidon osuus 54 000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi