play

Katuvalot sammutetaan tänään Joensuussa tunniksi ympäristötapahtuman aikaan – Muulloin valot palavat läpi yön

Katuvalot sammutetaan Joensuussa tänään tunniksi. Kuvituskuva.

Katuvalot sammutetaan Joensuussa tänään tunniksi. Kuvituskuva. Kuva: Juha Inkinen

Miia Hartikainen

Joensuussa sammutetaan katuvalot tunniksi tänään lauantaina kello 20.30. Joensuun kaupunki osallistuu maailmanlaajuiseen Earth Hour -ympäristötapahtumaan.

Kaupungin hallinnoimien liikenneväylien, puistojen ja niiden lähialueiden valaistus sammutetaan kello 20.30 ja ne laitetaan takaisin päälle kello 21.30.

Maailman luonnonsäätiö WWF:n Earth Hour -tapahtumassa valojen sammuttaminen on ele, jolla osoitetaan huolta ilmastonmuutoksen kiihtymisestä ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisestä. Sen aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin huolensa ympäristön tilasta.

Valot sammuvat myös Enon, Uimaharjun, Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran, Reijolan, Niittylahden ja Hammaslahden taajamissa.

Ruutukaava-alueella ydinkeskustan ja siltojen valaistus pidetään päällä. Myös liikennevalot toimivat normaalisti, tiedotteessa kerrotaan. Kaupunkilaisia kehotetaan varovaisuuteen liikenteessä valojen sammuttamisen aikaan.

Muina aikoina Joensuun kaupunki on päättänyt luopua katuvalojen sammuttamisesta yöksi. Valojen pitämistä päällä läpi yön kantakaupungissa ja pitäjien taajamissa perustellaan turvallisuudella.

Uudella led-tekniikalla valaistusta himmennetään yöaikaan pää- ja kokoojakaduilla portaittain puoleen ja asuntokaduilla noin 40 prosenttiin kokonaistehosta. Aamulla valaistus nostetaan portaittain takaisin täyteen tehoon.

– Näin säästyy kustannuksia, mutta koko ajan on kohtuullinen valaistus. Leditekniikan ja valaistuksen säätämisen ansiosta valoa saadaan huomattavasti aiempaa pienemmillä valaisintehoilla, kertoo kaupungininsinööri Tero Toivanen.

Ulkovalaistus sammutetaan jatkossakin kantakaupungin liikekeskustaa lukuun ottamatta valoisimmaksi kesäajaksi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi