play

Poliisi varoittaa viritetyistä tappajamopoista – Mopoilijoita valvotaan tänä kesänä laajasti Itä-Suomessa

Aihekuva.

Aihekuva. Kuva: Mikko Makkonen

Helen Hyttinen

Itä-Suomen poliisi muistuttaa nyt kesän kynnyksellä vanhempia viritettyjen mopojen vaaroista.

– Tappajamopo on käsite, jota aikuiset eivät tunnu vieläkään oikein ymmärtävän. Moponuorille se on puolestaan ylivoimainen houkutin, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Tappajamopon käsite on tiedotteen mukaan syntynyt 1980-luvulla, kun viritetyllä mopolla ajanut nuori aiheutti kevyen liikenteen väylällä kulkeneen ikäihmisen kuoleman. Sittemmin käsite on laajentunut koskemaan myös kuljettajalle itselleen vaarallisia menopelejä.

Komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisilaitokselta muistuttaa, että vanhempien tulee varmistua heti ajokauden alussa nuoren mopon liikennekelpoisuudesta ja laillisuudesta ja seurata asiaa myös ajokauden edetessä.

Porokan mukaan viritysosien saatavuus on parantunut huimasti ja hinnat laskeneet.

– Viritetty mopo voi olla hengenvaarallinen, Porokka sanoo ja huomauttaa, että nuori joutuu kantamaan rikosoikeudellisen vastuun laittomasta menopelistä yksin.

Poliisi valvoo tänä kesänä mopoilijoita laajasti Itä-Suomen alueella, ja valvontaa tehdään osittain tehostetusti eri alueilla. Valvontaa pyritään kohdentamaan kansalaisilta tulleiden valvontapyyntöjen sekä poliisin omien havaintojen perusteella.

Tänä viikonloppuna poliisilla on valtakunnallinen mopoilijoiden teemavalvonta.

Seppo Porokka painottaa, että poliisin pysähtymismerkkiä tulee totella. Usein pakenemisella on pahemmat seuraukset kuin syyllä, jonka takia poliisi on halunnut ajoneuvon alun perin pysäyttää.

– Typerintä on lähteä ajamaan pakoon.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi