play

Poliisi: Joensuun keskustan Suvantokadun kerrostalon tulipalossa epäillään rikosta, havaintoja kaivataan

Tulipalo syttyi Suvantokadulla sijaitsevassa kerrostalossa viime perjantaina aamuyöllä.

Tulipalo syttyi Suvantokadulla sijaitsevassa kerrostalossa viime perjantaina aamuyöllä. Kuva: Niko Jouhkimainen

Anni Rodriguez, Jani Leinonen

Poliisi tiedottaa epäilevänsä rikosta Joensuun keskustassa Suvantokadulla viime perjantaina tapahtuneeseen kerrostalopaloon liittyen.

Tutkinnanjohtaja Petri Tirronen kertoo, että luonnollista syttymissyytä palolle ei ole ilmennyt, minkä vuoksi rikosta on syytä epäillä. Ketään tiettyä epäiltyä henkilöä poliisilla ei kuitenkaan ole.

Rikosnimike on tällä hetkellä törkeä tuhotyö. Tirrosen mukaan on myös mahdollista, että tulipalon teknisessä tutkinnassa ilmenee vielä asioita, jotka sulkevat rikoksen pois.

Poliisi kaipaa havaintoja alueelta viime perjantailta aamuyöltä.

– Jos näit tai kuulit ylimääräistä liikettä Suvantokatu 10:n porraskäytävistä, ullakolta tai talon välittömästä läheisyydestä aamuyöllä ennen kello 3.00 tai sinulla on muuta tietoa tulipaloon liittyen tai mahdollista kuvattua videomateriaalia itse palosta, niin ilmoita havaintosi ja tietosi Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, poliisi pyytää tiedotteessaan.

Tutkinnanjohtaja Tirrosen mukaan erityisen arvokkaita poliisille olisivat videot, joissa näkyisi palon alkaminen tai leviäminen.

Tulipalosta ilmoitettiin 23. joulukuuta hieman ennen kello kolmea yöllä. Tulipalo alkoi Suvantokadun ja Kauppakadun kulmauksessa sijaitsevan kerrostalon ullakkotilasta.

Kerrostalon kaikki asukkaat evakuoitiin, ja osa rakennuksesta on edelleen käyttökiellossa. Tulipalon aiheuttamista mittavista vahingosta on kerrottu enemmän täällä.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä. Tuhotyö on törkeä, mikäli hengen tai terveyden vaaraa aiheutetaan suurelle ihmismäärälle. Törkeästä tuhotyöstä tuomitaan ehdottomaan vankeuteen vähintään kahdeksi vuodeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Alapuolella tiistaina kuvattu video tulipalon aiheuttamista tuhoista.

Alla video perjantailta aamuyöltä palopaikalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi