play

Karjalainen näyttää Suomen suven avauksen suorana lähetyksenä ensi viikon perjantaina

Kuudentuhannen koululaisen suurkuoro kokoontuu ensi viikon perjantaina Laulurinteelle.

Kuudentuhannen koululaisen suurkuoro kokoontuu ensi viikon perjantaina Laulurinteelle. Kuva: Mikko Makkonen

Jani Leinonen

Suomen suven avaus raikaa perinteiseen tapaan Joensuussa ensi viikon perjantaina 31. toukokuuta. Laulurinteelle kokoontuu kuudentuhannen alakoululaisen kuoro esittämään kevään ajan harjoittelemiaan lauluja.

Suomen suven avaus on katsottavissa suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilla. Karjalainen Syke puolestaan radioi tapahtuman. Karjalaisen verkkosivujen suora lähetys on vapaasti katsottavissa myös ilman tilausta.

Sanomalehti Karjalainen striimaa ja radioi tapahtuman ensimmäistä kertaa. Koronavuosina 2020 ja 2021 tapahtuma järjestettiin virtuaalisena yhteistyönä Karjalaisen kanssa.

– Suomen suven avaus on joensuulaisille ja pohjoiskarjalaisille tärkeä tapahtuma. Se on hyvin tunteikas hetki paitsi mukana oleville lapsille, myös heidän vanhemmilleen, isovanhemmille ja muille läheisille. Suurella osalla kaupunkilaisista on omakohtaisia kokemuksiakin suven avauksessa laulamisesta. Totta kai haluamme olla mukana perinteikkäässä tapahtumassa, Karjalaisen livelähetysten ja radion vastaava tuottaja Karita Hentunen toteaa.

– Livelähetystemme yhtenä tavoitteena on olla siellä missä ihmiset ovat, ja Laulurinteellä jo pelkästään alakoululaisten kuorolaisia on tuhatmäärin.

Tämän vuoden vierailevat esiintyjät ovat Pohjois-Karjalasta lähtöisin olevat Voice of Finland -tähdet Eemeli ja Aleksi Nissi. He esittävät oppilaiden kuoron kanssa kappaleen Pidä huolta ja laulavat lisäksi soolonumeron.

– Viime vuonna tapahtumaa ei voinut voinut seurata muualta kuin paikan päältä ja se oli selkeä puute. Nyt asia korjataan kaikkien katsottavissa olevalla striimillä Karjalaisen verkkosivuilla ja Karjalainen Sykkeen radiolähetyksessä, lupaa Hentunen.

Suora lähetys Suomen suven avauksesta alkaa perjantaina 31. toukokuuta kello 17.55. Tapahtuma alkaa kello 18 ja kestää 45 minuuttia.

Karjalaisen tuottamaa suoraa lähetystä voi seurata myös useiden pohjoiskarjalaisten paikallislehtien sekä Karjalan Heilin verkkosivuilta.

Suomen suven avauksen ohjelma:
 • Suvivirsi

 • Lasten Karjala

 • Suven avaus, lukijoina Niittylahden koulun oppilaat

 • Joensuulle

 • Jumppalaulu

 • Pidä huolta, Eemeli ja Aleksi ja suurkuoro

 • Eemeli ja Aleksi – soolonumero

 • Haitaribussi

 • Tanssi tyttö, laula poika

 • Orkesterin esitys, Pohjois-Karjala (Leevi & the Leavings)

 • Ville ja Valle

 • Karjalaisten laulu

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi