play

Riekko teki tepposet monille Lintuvisan toisella kierroksella – mutta mikä lintu ui kolmannen kierroksen tehtävässä?

Riekko tuotti vastaajille jo vaikeuksia.

Riekko tuotti vastaajille jo vaikeuksia. Kuva: Kimmo Nevalainen

Kimmo Nevalainen

Hupsista!

Lähtipäs Karjalaisen Lintuvisa jo toisella kierroksella omille teilleen. Se kertoo siitä, että metsäkanalintujen määrittäminen kuvasta ei ole niin yksinkertaista kuin luulisi, vaikka lintu sivuprofiilissa poseerasikin.

Karjalaisen Lintuvisan toiselle kierrokselle tuli 885 vastausta. Vastaajista 335 tunnisti, että kysymyksessä oli kesäpuvussaan oleva riekko.

Naaraspuoliseksi metsoksi eli koppeloksi lintua epäili 261 vastaajaa sekä teereksi 133. Peltopyytä veikkasi 97 vastaajaa ja myös fasaani ja kiiruna saivat ääniä. Kiirunaa ei tosin ole Pohjois-Karjalassa nähty, kun se viihtyy puuttomilla tuntureilla.

Mikä kuvan linnusta tekee sitten riekon?

Eritoten linnun valkoinen maha liittää sen riekkoon. Vastaavaa ei koppelolta löydy. Kuvan linnun nokka on myös hennompi kuin esimerkiksi koppelolla.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Uusi tehtävä julkaistaan aina lauantaisin, lukuun ottamatta viimeistä lintua pitkäperjantaina maaliskuun lopussa. Tarkat tiedot kerrotaan myöhemmin.

Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammatti­maisille lintuharrastajille.

Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Alla Lintuvisan kuva numero 3. Mikä lintu ui?

Mikä lintu ui kuvassa?

Mikä lintu ui kuvassa? Kuva: Kimmo Nevalainen

Vastaaminen tapahtuu tuttuun ­tapaan joko Karjalaisen verkkosivuilla tai postikortilla.

Vastata voi osoitteessa karjalainen.fi/lintuvisa. Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina 14. maaliskuuta. Verkko­vastausten osalta kolmas kierros sulkeutuu samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintu­oppaaksi tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Kaikki palkinnot postitetaan voittajille Lintuvisan päätyttyä.

Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Tällä kertaa Lintuoppaan voitti Anja Hassinen Polvijärven Kuorevaaralta. Tuotepalkinnot menivät Päivi Pyyköselle Niittylahteen ja Ritva Kettuselle Joensuuhun.

Ja niin kuin todettu on, kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa. Joukossa voi olla myös vähälukuisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Pääset vastaamaan tästä linkistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi