play

Itä-Suomen poliisilaitokselle on jätetty runsaasti kansainvälistä suojelua koskevia hakemuksia kesän aikana – määrään vaikuttavat muun muassa kausityöntekijät

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Jutta Kuusitaipale

Kesän aikana Itä-Suomen poliisilaitokselle on jätetty runsaasti kansainvälistä suojelua koskevia hakemuksia. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että hakemusten määrään on vaikuttanut muun muassa kesän kausityötekijöiden saapuminen Suomeen.

Viikkotasolla hakemuksia on jätetty kesän aikana vaihtelevasti eri määriä ympäri Itä-Suomen poliisilaitoksen aluetta.

Viime viikolla Itä-Suomessa poliisille jätettiin 115 kansainvälisen suojelun hakemusta, viikolla 29 hakemuksia jätettiin 119 kappaletta, viikolla 28 hakemuksia jätettiin 167 kappaletta ja heinäkuun ensimmäisellä viikolla peräti 572 hakemusta. Kuluneella viikolla hakemuksia on jätetty Itä-Suomen poliisille 32 kappaletta ja ajanvarauksessa on varattuja hakemusten käsittelyaikoja liki 150.

Poliisi suosittelee hakijoita ja hakijoiden avustajia jättämään ennakolta ajanvarauksen poliisille. Ohjeet löytää poliisin verkkosivuilta Itä-Suomen poliisilaitoksen yhteystietojen alta. Ajanvarauksen pystyy tekemään joko sähköpostilla kv-suojelu.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla puhelinnumeroon 0295 455 380, mikä on auki arkisin klo 9.00–15.00.

Ajanvarausten avulla pystyy varmistamaan kansainvälisen suojeluhakemuksen käsittelyn aloittamisen vähäisellä odottamisella. Samalla poliisiasemilla pystytään varautumaan ja järjestelemään paremmin päivittäisiä asiakasmääriä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi