play

Lumisateet saapuvat Pohjois-Karjalaan – perjantaina ajokeli on paikoitellen huono

Joensuussa pyrytti torstaina lunta tähän malliin, ja perjantaina tiedossa on lisää.

Joensuussa pyrytti torstaina lunta tähän malliin, ja perjantaina tiedossa on lisää. Kuva: Minna Raitavuo

STT-Lehtikuva

Torstain lumisateet liikkuvat torstai-illan ja yön aikana Itä-Suomeen ja Kainuuseen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Samanlaista lumimyräkkää kuin torstaina ei ole perjantaina luvassa, mutta idässä ja Kainuussa lunta voi sataa noin viisi senttiä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Petri Hoppulan mukaan siellä missä lumisade on jo hellittänyt, saattaa kinostua jo satanutta lunta.

Perjantaina maan etelä- ja keskiosassa saadaan kuuroittaisia lumisateita. Lunta on odotettavissa yhdestä seitsemään senttimetriä.

Voimakkain yhtenäinen sadenauha kulkee Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kautta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueelle. Lumikuuroja saadaan myös Pohjanlahden rannikolla.

Perjantaina sää kylmenee. Lounaassa ja etelässä on noin 8 astetta pakkasta, Itä-Suomessa 10–20 ja Lapissa 15–25 astetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torstaina lunta saatiin laajasti koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Varsinais-Suomessa Kemiönsaaressa oli mitattu jo ennen aamukahdeksaa 21 sentin lumikertymä.

Lunta pyrytti maan lounais-, etelä- ja kaakkoisosissa torstaina varsin runsaasti. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa lunta tuli 12 tunnin aikana 20 senttiä. Kouvolassa kertymä on samalta ajalta 17 senttiä.

Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tieliikennekeskuksesta kerrottiin seitsemän aikaan torstai-iltana STT:lle, että myräkkä ei ole aiheuttanut suurempia onnettomuuksia liikenteessä. Raskaiden ajoneuvojen jumittuminen aiheutti päivän aikana jonkin verran nostotöitä ja samalla tiesulkuja.

Perjantaina ajokeli on Fintrafficin mukaan haastava. Teiden pinnat ovat liukkaita ja pöllyävä lumi vaikeuttaa näkyvyyttä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi