play

Matkailuyhtiö Visit Karelia uhkaa kaatua, Wanha Aitta avaa kesäravintolan Kontioniemeen – koostimme viikon kiinnostavimmat uutiset Pohjois-Karjalasta

Koonnut: Jani Leinonen
Koostimme seuraavat aiheet:
  • Matkailuyhtiö Visit Karelia uhkaa kaatua

  • Wanha Aitta avaa kesäravintolan Kontioniemeen

  • Nuoret testasivat ikärajavalvontaa Pohjois-Karjalassa

  • Joensuun jäähallin remontin aloitus viivästyy

  • Lukusuositus: Miksi juuri sinusta Joensuun kaupunginjohtaja?

Matkailuyhtiö Visit Karelian liitokset natisevat

Pohjois-Karjalan kuntien omistaman matkailun markkinointiyhtiön Visit Karelia Oy:n liitokset natisevat. Suurimman omistajan Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen pitää yhtiön alasajoa todennäköisenä.

Pohjois-Karjalan kunnat ovat jo kauan olleet erimielisiä Visit Karelian tehtävistä ja rahoituksesta. Lieksa on jo päättänyt luopua yhtiön rahoittamisesta ja siirtänyt markkinointieurot Kolin matkailulle.

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen korostaa, ettei matkailua jätetä tyhjän päälle.

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen korostaa, ettei matkailua jätetä tyhjän päälle. Kuva: Niko Jouhkimainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Wanha Aitta avaa kesäravintolan Kontioniemeen

Ravintola Wanha Aitta avaa lauantaina kesäravintolan Kontioniemen golfkentän klubille. Pitsoistaan ja siivistään tunnetun ravintolan yrittäjät Rosaliina Niemelä-Tuunanen ja Sami Tuunanen toivovat, että golfaajien lisäksi myös lähialueen asukkaat löytävät uuden ravintolan.

Kontiolahti Golf Oy:n toimitusjohtaja Petja Vuojärvi (vas.) sekä Wanhan Aitan yrittäjät Rosaliina Niemelä-Tuunanen ja Sami Tuunanen ovat innoissaan ravintolasta.

Kontiolahti Golf Oy:n toimitusjohtaja Petja Vuojärvi (vas.) sekä Wanhan Aitan yrittäjät Rosaliina Niemelä-Tuunanen ja Sami Tuunanen ovat innoissaan ravintolasta. Kuva: Mikko Makkonen

Nuoret testasivat ikärajavalvontaa Pohjois-Karjalassa

Ikärajavalvontaa testattiin Pohjois-Karjalassa laajoilla ostokokeilla. Koeostajat yrittivät ostaa alkoholia, tupakka- ja nikotiinituotteita sekä raha-arpoja. Ostokokeita tekivät 18–26-vuotiaat Riverian opiskelijat.

Ostokokeiden perusteella kaupat valvovat ikärajoja hyvin: henkilöllisyystodistusta kysyttiin 90 prosentilta alkoholin sekä 80 prosentilta tupakkatuotteiden ja raha-arpojen koeostajista.

Päivittäistavarakauppa ry ohjeistaa kysymään henkilöllisyystodistusta aina, kun alle 30-vuotiaalta vaikuttava henkilö ostaa ikärajavalvottavia tuotteita.

Päivittäistavarakauppa ry ohjeistaa kysymään henkilöllisyystodistusta aina, kun alle 30-vuotiaalta vaikuttava henkilö ostaa ikärajavalvottavia tuotteita. Kuva: Mikko Makkonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun jäähallin remontin aloitus siirtyy

Joensuun kilpajäähallin peruskorjauksen hankintatoimet on keskeytetty. Joensuun kaupungin tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen kertoo, että saadut tarjoukset eivät täytä ehtoja.

Jäähallin remontista tehdään uusi kilpailutus. Sorjosen arvion mukaan peruskorjaus- ja laajennushankkeen aloitus siirtyy parilla kuukaudella. Hallin pääkäyttäjiin kuuluvan Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen myöntää, että kärsivällisyys alkaa olla koetuksella.

Pääkatsomon alla olevat Joensuun jäähallin käytävätilat laajenevat remontissa merkittävästi.

Pääkatsomon alla olevat Joensuun jäähallin käytävätilat laajenevat remontissa merkittävästi. Kuva: Mikko Makkonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lukusuositus: Miksi juuri sinusta Joensuun kaupunginjohtaja?

Joensuun kaupunginjohtajan tehtävän soveltuvuusarvioon on edennyt neljä hakijaa. Karjalainen haastatteli tähän vaiheeseen yltäneet hakijat ja esitti heille samat kysymykset. Joensuun kaupunginjohtajaksi valitaan Ramses MalatyTimo NousiainenJere Penttilä tai Anu Vehviläinen.

Joensuun kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan 29. toukokuuta.

Joensuun seuraava kaupunginjohtaja on joku seuraavista: Ramses Malaty, Timo Nousiainen, Anu Vehviläinen tai Jere Penttilä.

Joensuun seuraava kaupunginjohtaja on joku seuraavista: Ramses Malaty, Timo Nousiainen, Anu Vehviläinen tai Jere Penttilä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi